Românii cumpără de cele mai ulte ori iaurt care nu are treabă cu acest produs. Așadar, ce conţine iaurtul din Lidl, Kaufland sau Carrefour. Care este detaliul de pe etichetă la care să fii foarte atent, ca să fii sigur că ai cumpărat un iaurt de calitate.
Unele iaurturi care se găsesc în comerț, respectiv în marile magazine, nu sunt conforme și conțin ingrediente care nu ar trebui să fie în compoziția lor.
Românii trebuie să știe că un produs de calitate nu trebuie să conţină lapte praf reconstituit, arome, coloranţi, fructe, agenţi de îngroşare şi nici zahăr.
Iaurtul din comerţ conţine bacterii bune, dar şi multe alte ingrediente inutile care nu fac deloc pentru sănătate.
Astfel, dacă vrei să mănânci un iaurt bun şi să te fereşti de cele cu ingrediente care fac mai mult rău este important să citeşti întotdeauna eticheta produsului pe care vrei să-l achiziționezi.
Iaurtul este un aliment benefic pentru sistemul digestiv, dar și pentru oase, însă doar dacă este un produs simplu.
Iaurtul bun conţine lapte şi bacteriile vii: Lactobacillus bulcaricus și Streptococcus thermophillus. Fermentâmd se ajunge la obținerea unui produs sănătos.
Un iaurt de calitate nu trebuie să conţină lapte praf reconstituit, arome, coloranţi, fructe, agenţi de îngroşare, zahăr sau alte zaharuri (glucoză, fructoză).
Iaurtul care are un termen mare de valabilitate nu este bun, înseamnă că are conservanți. Data de valabilitate nu trebuie să treacă de 10 zile.
Acest tip de iaurt conţine agenţi de îngroşare, coloranţi şi conservanţi care afectează sănătatea. Alege iaurt simplu în care să amesteci acasă un fruct preferat şi puţină miere de albine naturală.
Iaurturile conţin în mod natural lactoză, adică zahărul predominant al laptelui, astfel că în 230 de grame de iaurt simplu vei găsi 9 grame de zahăr, iar în aceeaşi cantitate de iaurt grecesc se regăsesc 7 grame de zahăr. De aceea este de preferat să nu alegi un iaurt care să conţină şi alte zaharuri adăugate.