Pregătirile pentru masa de Paștele ortodox sunt în toi, iar gospodinele s-au apucat, deja, de gătit bucatele tradiționale pentru masa festivă. Cozonacul, pasca, sarmalele, friptura de miel, ouăle vopsite și drobul sunt vedetele sezonului. Ce ar conține, de fapt, drobul din comerț. Detaliul de pe etichetă la care trebuie să fii atent.
Pentru cei care nu au timp, inspirație sau dispoziția necesară să gătească preparatele tradiționale de Paște, variantele din comerț ar putea reprezenta o alternativă destul de avantajoasă.
Cu toate acestea, nu toate produsele sunt recomandate spre consum, trag un semnal de atenție reprezentanții de la Asociația Pro Consumatori.
Mai exact, experții îi avertizează pe clienții marilor supermarketuri precum Lidl, Auchan, Carrefour, Cora sau Kaufland, să fie atenți la detaliile inscripționate pe etichetele produselor din magazine, înainte de a le cumpăra.
Drobul de miel nu lipsește pe nicio masă de Paște, motiv pentru care românii se agită, întotdeauna, să facă rost de cel mai gustos preparat culinar, indiferent că îl gătesc chiar ei, îl comandă de la restaurant sau îl cumpără din magazin.
Citește și Drob pufos de Paște, rețeta bunicii. Vei cuceri toți invitații cu acest preparat
Atunci când vrei să achiziționezi drobul ambalat din supermarketuri, trebuie să fii atent dacă pe etichetă sunt notate anumite ingrediente pe care, în mod normal, drobul nu ar trebui să le conțină.
Printre acestea se numără unele precum făină, proteine din soia sau din mazăre, carne de porc, amidon, gumă guar, gumă xantan, monoglutamat, acid ascorbic și zaharuri.
Conform specialiștilor, acești aditivi nu ar avea ce să caute într-o rețetă de drob. De asemenea, pot fi extrem de periculoși pentru organism. Tot reprezentanții APC susțin că produsele care au cel mai mic preț sunt cele pe care ar trebui să le evităm.
Rețeta tradiționată de drob presupune foarte puține ingrediente. Mai exact, drobul se face din organele mielului, verdețuri proaspete, precum ceapă verde, pătrunjel și leuștean, sare, ulei și ouă, care să lege întreaga compoziție.
Unele gospodine optează pentru a folosi și un prapur, o membrană naturală care ține toate ingredientele la un loc în timp ce drobul se coace în cuptor.
Citește și Cu ce se unge drobul înainte de a-l băga la cuptor. Doar bucătarii de top știu secretul