Ce conţine carnea de pui din Lidl, Kaufland sau Carrefour. Nu o mai cumpăra dacă scrie asta pe etichetă!
Carnea este un aliment de bază în alimentația românilor. Multă lume nici nu concepe masa fără bucăți de pui, porc sau vită. Cu toate acestea, produsele animale din Lidl, Kaufland sau Carrefour nu sunt atât de sănătoase precum ai crede. Mare atenție în supermarket, ce sortiment să nu mai cumperi dacă scrie asta pe etichetă!
Ce nu știai despre carnea de pui din Lidl, Kaufland sau Carrefour
Din nefericire, industria alimentară a revoluţionat creșterea animalelor și a păsărilor. Dacă şi tu obişnuieşti să consumi carne de pui din comerț, este bine să ţii cont de aceste sfaturi prețioase, pentru a nu-ţi pune sănătatea în pericol atunci când o găteşti.
În anii ’50, un pui creştea în aproximativ 70 de zile, acum, în doar 48 de zile, fiind o dezvoltare forțată și rapidă cu foarte multe dezavantaje pentru sănătatea noastră. Structura cărnii a fost modificată în laborator astfel încât să aibă o culoare mai albă şi o dimensiune de două ori mai mare decât normalul.
Este alarmant ce conține, de fapt
Așa a luat naștere Consiliul Naţional al Puiului în SUA, unde a apărut planificarea la anumite standarde pentru a schimba consistenţa cărnii de găină prin metode precum incubarea, creşterea, hrănirea, ambalarea, procesarea şi vânzarea. Totul pentru profit.
În ideea unui stil de viață sănătos, mulți oameni schimbă carnea roșie cu puiul, fără să știe că pierd timpul. Medicii din întreaga lume au ajuns la concluzia că impactul fripturii de vită asupra colesterolului uman nu este neapărat mult mai rău decât cel generat de carnea de pui și pește.
„Trecerea de la carnea roșie la carnea albă probabil că nu ar face nicio diferență [pentru colesterol]. Și acest lucru nu este o surpriză, având în vedere cât de grase sunt găinile modificate genetic în zilele noastre. Au de până la 10 ori mai multe grăsimi decât aveau în urmă cu un secol”, este avertismentul specialiștilor.
Alarmant este faptul că Administrația pentru Alimente și Medicamente [FDA] a recunoscut conținutul de arsenic din carnea de pui, o substanță chimică extrem de otrăvitoare și de patru ori mai toxică decât mercurul! Soluția este administrată găinilor pentru că determină creșterea mai rapidă în greutate. De asemenea, otrava îmbunătățește colorarea roz a cărnii crude.
Otrava din produsele magazinelor
În momentul ingerării, arsenicul pote cauza carcinom scuamos invaziv, boala Bowen, cancer de ficat, rinichi, plămâni și vezică urinară. Prin urmare, FDA încearcă să convingă publicul că proteina animală din comerț nu este sănătoasă.
Lumea modernă se uită tot mai des la cantitate decât la calitate, de aici și creşterea spectaculoasă a acestei industrii. Nu există român care să nu fi achiziționat cel puţin o dată piept de pui din celebrele supermarketuri Lidl, Kaufland sau Carrefour. De cele mai multe ori, cumpărăturile se fac în grabă și nu mai acordăm atenție etichetei și aspectului.
Semnul care îți arată ce nu trebuie să cumperi
În cazul în care caserola cu pui prezintă acest semn, nu trebuie să te atingi de ea! Linia albă de pe carne îți confirmă faptul că pasărea a fost crescută forţat, având loc diverse modificări genetice, printre care se enumeră şi alimentaţia sa. Dacă pe etichetă apare pui crescut în laborator, nu-l cumpăra! Fiind „ajutat” să se dezvolte într-un mod diferit, acest tip de carne va avea cu aproximativ 200% mai multă grăsime decât un pui crescut în curtea bunicilor de la țară.