Medicul nutriționist Mihaela Bilic, despre brânza vegetală. Specialista spune că obiceiul de a înlocui produsul derivat din lactate cu alternativa vegetală este o greșeală. Are în compoziția sa 10 ingrediente, dintre care sorbatatul de potasiu este cel mai periculos. E orice, numai sănătos nu, a concluzionat ea.
Brânza este unul dintre cele mai îndrăgite produse lactate. Un studiu efectuat în urmă cu patru ani arăta că 1 din 2 români consumau zilnic un astfel de aliment. Ca urmare a popularității dietelor vegane și cu produse de origine neanimală, pe piață au fost introduse în această gamă și înlocuitori.
Brânza vegană sau brânza vegetală este un exemplu. Alimentul este produs dintr-o varietate de ingrediente pe bază de plante și este comercializat într-o gamă largă de stiluri și arome. În perioadele de post, precum cea curentă, produsul este des căutat de iubitorii de brânzeturi.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit că brânza vegetală nu este chiar atât de sănătoasă pe cât pare sau se promovează. Românii apelează deseori la acest produs pentru a înlocui brânza produsă din lactate în perioada de post, când consumul de produse de origine animală este interzis.
Brânza vegetală prezintă zece ingrediente care nu sunt nici pe departe naturale. Bucătăria devine, în astfel de cazuri, laborator de chimie. Potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic, ingredientele folosite la prepararea alimentului specific perioadelor de post sunt:
Medicul nutriționist a explicat că, în baza ingredientelor folosite în producerea brânzei vegetale, se poate concluziona că alimentul nu este deloc sănătos. Nimeni nu ar trebui să îl consume, nici măcar în perioadele de post. Nici oamenii care urmează diete vegetale nu ar trebui să aibă o astfel de opțiune.
„Întrebarea e de ce ai vrea să mănânci așa ceva?! Dacă ai hotărât să ții post sau să elimini produsele de origine animală din dietă, atunci asumă-ți că trebuie să renunți la brânză!
Produsul care se vinde sub denumirea de „brânză vegetală” este orice, mai puțin mâncare sănătoasă!”, a notat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe rețelele sociale.
Persoanelor care respectă restricțiile alimentare impuse în perioada de post li se recomandă renunțarea completă la orice înseamnă brânză, nu înlocuirea produsului alimentar cu o variantă nesănătoasă.