11 iul. 2023 | 11:58

Ce conţin covrigii de la Luca, de fapt. Mulţi români îi consumă crezând că sunt sănătoşi

Sănătate
Ce conţin covrigii de la Luca, de fapt. Mulţi români îi consumă crezând că sunt sănătoşi
Ce conţin covrigii de la Luca, de fapt. Mulţi români îi consumă crezând că sunt sănătoşi

Luca este una dintre cele mai cunoscute patiserii din țară. Majoritatea oamenilor au gustat, cel puțin o dată, din preparatele celebre, dar covrigii rămân atracția. Mulți români îi consumă, datorită gustului de neegalat, fără să știe, însă, că sunt un adevărat pericol pentru sănătate.

Adevărul despre covrigii de la Luca

Covrigii de la Luca sunt printre cei mai cunoscuți, care pot fi găsiți în multe orașe din România. Simigeria s-a extins mult și a deschis în mai multe locații, iar vânzările merg ca pe roate. Prețurile sunt pentru buzunarele tuturor și sunt o alegere perfectă pentru cei care se grăbesc și vor o gustare sățioasă.

Câți se întreabă, însă, cât de sănătoși sunt covridogii, unul dintre cele mai iubite preparate. Sunt, de fapt, crenvursti de porc, înveliți în aluat de covrigi, peste care se presară mac. Acesta are 334 de calorii, ceea ce nu pare atât de mult.

Totuși, vorbim aici despre o cantitate mare de zahăr în compoziție, margarină și conservanți, dar mai ales crenvurști, despre care știm cu toții cât de periculoși sunt pentru sănătate.

„Aluatul – 100 g de faină albă de grâu, apă, zahăr, margarină (uleiuri vegetale rafinate de palmier, apă, emulsifianți: mono și digliceride ale acizilor grași, sare, aromă), drojdie, sare.

Crenvurst de porc – 50 de g (carne de porc 51%, apă, carne de pui 9%, ceafă de porc 5% (fără piele), carne de vită 3%, proteine (din carne de porc).

Sare, amidon, proteine din lapte, stabilizatori (difosfați, trifosfați), zaharuri ( lactoză, dextroză), condimente, conservanți (acid lactic, acetați de sodiu, lactat de calciu, azotat de sodiu), potențiator de gust (monoglutamat), agent de îngroșare (lactat de sodiu), antioxidant (acid ascorbic), aromă de fum, colorant (carmin)”, potrivit website-ului producătorilor, lucatraditie.ro.

Cât de periculoase sunt produsele de patiserie

Majoritatea produselor de patiserie, cum ar fi prăjiturile, croissantele, fursecurile și plăcintele, conțin o cantitate semnificativă de calorii și grăsimi. Acestea pot contribui la creșterea în greutate și pot crește riscul de obezitate, boli de inimă și diabet de tip 2.

Unele produse de patiserie pot conține aditivi alimentari, cum ar fi coloranți, conservanți sau îndulcitori artificiali. Acești aditivi și alte ingrediente precum glutenul, lactoza sau ouăle pot avea efecte adverse asupra sănătății, precum reacții alergice, mai ales în cazul celor care au intoleranță la anumite substanțe.

Grăsimile și zahărul din produsele de patiserie pot provoca probleme digestive, cum ar fi senzația de balonare, disconfort abdominal și tulburări ale tractului gastrointestinal.

Este recomandat ca aceste produse să fie consumate cu moderație. Puteți alege opțiuni mai sănătoase, cum ar fi produsele de patiserie făcute în casă, cu ingrediente naturale și alternative mai sănătoase pentru zahăr și grăsimi.

Digisport.ro
Milionarul cu avion privat care merge cu metroul și autobuzul în București! ”Bă, ce sărac e ăsta, n-are mașină”
Stirile PROTV
Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Motivul pentru care bikini de damă au o fundiță în partea din față. Puțină lume știe adevărul
EVZ.ro
Fostul „socru” al Prințesei Diana, acuzat de viol. Mohamed Al Fayed ar fi abuzat peste 20 de femei
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Rux și Opulență, refuz pentru Survivor România. Culisele afacerii
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
El va fi viitorul președinte al României. Cine îi ia locul președintelui Klaus Iohannis
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
ELENA LASCONI, VIZITĂ SECRETĂ! A fost FOTOGRAFIATĂ pe ASCUNS
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arăta Ioana State de la Asia Express la începutul carierei de comediantă. Imagini cu ea de la prima apariție la iUmor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro