09 apr. 2024 | 23:38

Ce conțin covridogii de la Luca, de fapt. O să mai vrei să îi mănânci?

Diverse
Ce conțin covridogii de la Luca, de fapt. O să mai vrei să îi mănânci?
Ce conțin covridogii de la Luca, de fapt. O să mai vrei să îi mănânci?

Luca este una dintre cele mai cunoscute patiserii din țară, care s-a extins mult în ultimii ani. A devenit cu adevărat un brand, renumit pentru toate produsele sale de patiserie. Preferații tuturor sunt covridogii, care fac furori în orice zi. Puțini știu, însă, ce conțin aceștia.

Pericolul din covridogii le la Luca

Luca se numără printre patiseriile preferate ale românilor, unde sunt pregătite zi de zi o mulțime de preparate. Deși prețurile au crescut în ultimii ani, tot se află pe primul loc în preferințele oamenilor.

Puțini sunt, însă, cei care știu ce conțin aceste produse. Dacă ar afla ce este în compoziția lor, mulți ar evita să le mai consume, pentru că este vorba de ingrediente periculoase pentru sănătate, așa cum susțin specialiștii.

Producătorul nu ascunde niciun detaliu și este foarte transparent. Astfel, un covridog conține:

Aluatul – 100 g de faină albă de grâu, apă, zahăr, margarină (uleiuri vegetale rafinate de palmier, apă, emulsifianți: mono și digliceride ale acizilor grași, sare, aromă), drojdie, sare.

Crenvurst de porc – 50 de g (carne de porc 51%, apă, carne de pui 9%, ceafă de porc 5% (fără piele), carne de vită 3%, proteine (din carne de porc).

Sare, amidon, proteine din lapte, stabilizatori (difosfați, trifosfați), zaharuri ( lactoză, dextroză), condimente, conservanți (acid lactic, acetați de sodiu, lactat de calciu, azotat de sodiu), potențiator de gust (monoglutamat), agent de îngroșare (lactat de sodiu), antioxidant (acid ascorbic), aromă de fum, colorant (carmin).

Este vorba despre o mulțime de ingrediente, iar printre ele se numără și multe foarte dăunătoare. Din start vorbim despre cremvurști, care știm că sunt nocivi și ar trebui evitați și continuăm cu tot felul de coloranți, stabilizatori și o mulțime de grăsimi nesănătoase.

De altfel, are 334 calorii și următoarele valori nutriționale:

  • Valoare medie 100g / produs (120g)
  • Valoare energetică kj 1170,0 / 1404,0
  • Valoare energetică kcal 279,0 / 334,8
  • Grăsimi 12,5 / 15,0
  • Din care acizi grași saturați 4,9 / 5,8
  • Glucide 29,9 / 35,8
  • Din care zaharuri 4,7 / 5,6
  • Fibre 0,9 / 1,1
  • Proteine 11,3 / 13,6
  • Sare 1,5 / 1,8

De ce să evităm produsele de patiserie

Sănătatea noastră este strâns legată de ceea ce consumăm zilnic. Mulți dintre noi nu realizează cât de mult ne afectează alegerile noastre alimentare, care pot cauza probleme grave de sănătate. Suntem ceea ce mâncăm și ar trebui să ținem cont de asta mereu, chiar și atunci când vine vorba despre delicioasele produse de patiserie.

Grăsimile saturate și trans sunt dușmanii sănătății cardiovasculare. Acestea îngroașă vasele de sânge și cresc riscul de boli precum infarctul, hipertensiunea arterială și accidentul vascular cerebral. Alimentele bogate în acizi grași trans sunt adesea consumate zilnic, fără a conștientiza efectele lor negative pe termen lung.

Atunci când dimineața suntem tentați să consumăm tot felul de brânzoaice și covrigi, trebuie să ne amintim că aceste produse nu sunt doar gustoase, ci și pline de calorii, zahăr și grăsimi. De asemenea, ele pot crește riscul de diabet și obezitate, o problemă tot mai mare la noi în țară.

Produsele de patiserie sunt tentante, dar ele ascund multe ingrediente care sunt dăunătoare pentru sănătate. Margarina, făina albă și cantitățile mari de zahăr sunt doar câteva dintre elementele care ne pot dăuna semnificativ, deși pe moment ne oferă senzația de sațietate.

Aceste produse procesate conțin ingrediente care pot afecta stomacul, ficatul și pancreasul, punându-ne în pericol sănătatea pe termen lung. Este foarte important să fim atenți la alegerile noastre alimentare și să încercăm să reducem consumul de produse bogate în grăsimi saturate, grăsimi trans, zahăr și alimente procesate.

Este recomandat să menținem o dietă echilibrată bazată pe alimente sănătoase și să consultăm un nutriționist cu privire la obiceiurile alimentare sănătoase. Dacă nu ne putem abține de la aceste preparate, indicat ar fi să le pregătim noi acasă, cu ingrediente bio și fără să adăugăm substanțe toxice.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut. Înainte era un om bogat
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
UNGURII vor să schimbe regulile în toată Europa. Se PREGĂTEȘTE deja decizia: Trebuie să încetăm
Capital.ro
Ouă de Paște vopsite natural. Trucuri simple pentru a obține o culoare intensă, fără coloranți periculoși
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Ce e INTERZIS să facă în MARȚEA MARE din Săptămâna Patimilor
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro