Ce condiție trebuie să îndeplinească românii pentru a ieși mai devreme la pensie. Ce spune legea

Ce condiție trebuie să îndeplinească românii pentru a ieși mai devreme la pensie. Ce spune legea

Condițiile de pensionare sunt adesea foarte stricte sau împărțite pe criterii riguroase. Însă, se întâmplă să existe și câteva categorii speciale ale acestui drept, pentru cei care nu au ajuns încă la vârsta impusă de lege pentru pensionare. Persoanele care își doresc să facă acest pas mult mai devreme, din diverse motive, se pot bucura la o asemenea veste, mai ales dacă bifează anumite criterii, prezentate în continuare.

Ce condiție trebuie să îndeplinească românii pentru a ieși mai devreme la pensie

Legea arată că în cazul persoanelor care și-au desfășurat activitatea, în cadrul câmpului muncii, în condiții speciale, pot solicita ieșirea la pensie mai devreme. Aici nu este făcută referire doar la cei care au lucrat într-o mină, fie cu substanțe și materiale periculoase, în condiții deosebite sau foarte grele. În categoriile speciale pot fi regăsiți și românii care au avut cu totul alte domenii de lucru, spre exemplu, persoanele care au realizat activități artistice.

Ce condiție trebuie să îndeplinească românii pentru a ieși mai devreme la pensie. Ce spune legea
Există categorii speciale de persoane, care pot ieși mai repede la pensie

În prezent, vârsta de pensionare pentru femei este cea de 63 de ani, iar pentru bărbați de 65 de ani, potrivit Casei Naționale de Pensii. Printre cei care pot solicita să iasă la pensie ceva mai devreme sunt și persoanele care au desfășurat o serie de activități artistice, precum balerinii, dansatorii, acrobații sau călăreții de circ, fie soliștii de operă. La fel, printre categoriile speciale de pensionare se mai numără și piloții de avioane, însoțitorii de zbor, sau personalul de parașutism, potrivit știripesurse.ro.

„Activitățile de muncă desfășurate în condiții speciale sunt prevăzute atât în actuala lege a pensiilor (Legea nr. 263/2010), cât și în cea care urmează să se aplice din 2021 (Legea nr. 127/2019). Ambele precizează că astfel de locuri de muncă sunt cele „unde gradul de expunere la factorii de risc profesional sau la condițiile specifice unor categorii de servicii publice, pe durata a cel puțin 50% din timpul normal de muncă, poate conduce în timp la îmbolnăviri profesionale, la comportamente riscante în activitate, cu consecințe grave asupra securității și sănătății în muncă a asiguraților”, arată legislația în vigoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI