Ce condimente se pun peste carnea de vită? Friptura de vită este o adevărată delicatesă și mâncarea preferată a multor români. Cu toate acestea, este destul de pretențioasă, așa că trebuie să avem grijă cum o condimentăm. Iată cum trebuie să o condimentezi pentru a fi delicioasă.
Condimentele complimentează carnea și îi dă o aromă deosebită. Carnea de vită are culoarea roșu închis. Cea de vițel poate avea o culoare de roz mai deschis sau chiar și puțin albicioasă. De asemenea, carnea de vițel este mai moale decât cea care provine de la o vacă matură. Dacă folosești condimentele potrivite, va avea un gust minunat. Iată ce poți folosi:
Cimbrul este un condiment foarte popular și folosit în țara noastră. Îl poți combina cu aproape orice. Pentru friptură este recomandat să-l amesteci cu pătrunjel, usturoi și salvie.
Salvie se folosește la pui sau la curcan de cele mai multe ori, însă poate fi folosită cu încredere și pentru vită, mai ales salvia uscată. Este și foarte benefică pentru noi. Ajută memoria și îmbunătățește funcționarea creierului.
Rozmarinul este o plantă foarte aromatică. Tot ce trebuie să faci este să adaugi 2-3 frunze de rozmarin în tava cu friptură gătită la foc mic. Acest condiment are efect antiinflamator, previne alergiile și ameliorează congestiile nazale.
Poate fi folosit în combinație cu oregano, cimbru și rozmarin. Busuiocul reduce nivelul zahărului din sânge după masă, inhibă dezvoltarea bacteriilor și tratează stările de anxietate.
Pudra de chili este alternativa piperului negru. Îl puteți folosi după ce friptura a fost luată de pe foc sau în timpul preparării. Dacă nu ești un fan al pudrei de chilli, poți folosi piper negru normal.
Dacă folosești chimen, carnea de vită va avea un iz indian. Cel mai indicat ar fi să folosești chimen în combinație cu pudră de curry, deoarece împreună au efect energizat. Foarte important: nu exagera cu ele.
Usturoiul merge cu aproape orice mâncare, așa că este normal să îl folosim și atunci când preparăm carnea de vită. Îl poți adăuga pisat în marinade sau dacă este granulat, presară-l peste carne.
Ceapa poate fi folosită în orice mâncare, ca și usturoiul, de altfel. Puteți face chiar și o garnitură de ceapă pentru friptură, fie pe grătar, caramelizată sau la cuptor, după preferințe.
Tarhonul este un condiment foarte des folosit în bucătărie. Este pe placul tuturor, așa că nu ezita să-l folosești în friptura ta, asta dacă ești fanul lui.
Pătrunjelul este folosit pentru a da o notă de prospețime fripturii de vită. Mai mult de atât, poate fi folosit ca și garnitură la o friptură. În România, este folosit de cele mai multe ori ca și condiment, fiind unul foarte popular.
Muștarul este folosit de regulă în marinade. Poți folosi muștarul granulat alături de alte condimente, astfel încât friptura de vită să iasă delicioasă.
Coriandrul este folosit în general în rețetele cu influențe mexicane. Cu acesta se condimentează fâșiile de vită din tacos.