În acest an, creștinii ortodocși prăznuiesc Învierea Domnului pe data de 5 Mai. În Săptămâna Mare, gospodinele încep să pregătească bunătățile pentru masa de Paște, iar unul din preparatele tradiționale nelipsite, ca-n fiecare an, este drobul de miel. Pentru ca el să iasă delicios, trebuie să știți ce condimente se pun la drobul de miel. Aflați toate secretele acestei rețete în materialul următor!
Drobul de miel este preparatul tradițional românesc care nu lipsește niciodată românilor de pe masa de Paște. Acest aperitiv nu se pregătește deloc greu și poate fi gătit de oricine. Dacă vreți să vă surprindeți familia anul acesta de sărbători cu un preparat gustos și delicios, trebuie să știți ce condimente se pun la drobul de miel.
Pentru a prepara drob de miel, aveți nevoie de toate măruntaiele de la animal, adică ficatul, plămânii, inima şi rinichii. Importante sunt și verdețurile pe care le puneți: ceapă verde, mărar, pătrunjel și usturoi.
Pentru ca drobul de miel să iasă delicios și aromat, aveți nevoie și de condimente. Cele mai bune condimente pentru acest preparat tradițional românesc sunt boia dulce, semințe de muștar, cimbru și rozmarin.
Carnea de miel este extrem de apreciată pentru că nu conține mult colesterol în comparaţie cu alte tipuri de carne, precum porc sau vită. Aceasta este o sursă bună de proteine, fier, seleniu, zinc şi vitamina B12. Atunci când mergeți la cumpărături, alegeți bucăți de carne slabă, fără prea multă grăsime.
În plus, carnea trebuie să aibă miros specific de oaie, o culoare rozalie, să nu fie lipicioasă și să fie fermă la atingere. Pentru prepararea drobului de miel, aveți nevoie de măruntaie, ficat, inimă, rinichi, dar puteți folosi și puțină carne de miel în compoziția lui. În continuare, vă prezentăm rețeta tradițională de drob de miel, pas cu pas!
Prima dată, organele de miel se fierb în apă cu sare, timp de o oră. După ce au fiert, se toacă mărunt și se lasă deoparte. Ceapa, usturoiul şi mărarul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se adaugă peste compoziţia de carne. Măruntaiele de miel se pot da și prin maşina de tocat carne. Amestecul se asezonează cu sare, piper, iar mai apoi se adaugă ouăle crude, verdețurile, condimentele, pâinea înmuiată în lapte și se amestecă foarte bine, până se încorporează toate.
Separat, prapurele se unge cu unt și se așază într-o formă rotundă, se pune jumătate din compoziţie, se pun și ouăle fierte tăiate sau întregi, se adaugă restul de compoziţie şi se acoperă cu prapurele. Îl ungeți iar cu grăsime și se dă la cuptorul preîncins, la copt cca. 30-40 de minute. Îl puteți testa cu scobitoarea pentru a vedea dacă este făcut. Când e gata, se lasă la răcit și se taie felii. Poftă bună!