Ce condimente se pun la carnea de pui. Amestecul ideal pentru o friptură delicioasă
Ce condimente se pun la carnea de pui. Puiul este un aliment de bază în toată lumea. Carnea de pui este considerată una dintre cele mai sănătate tipuri de carne existente pe piață, drept urmare, este consumată în cantități cât mai mari. Din carnea de pui putem găti o varietate de preparate delicioase. Fie că alegeți să o gătiți la cuptor sau la grătar, condimentele sunt nelipsite pentru un preparat savuros. Ce condimente se pun la carnea de pui?
Ce condimente se pun la carnea de pui
Carnea de pui este preferată de mulți dintre noi, mai ales că este ușor de pregătit. Aceasta se îmbină perfect cu o mulţime de condimente şi mirodenii, care îi dau un gust deosebit. Cu ajutorul condimentelor, putem transforma o rețetă simplă într-o rețetă sofisticată, cu care să ne impresionăm musafirii. Dar haideți să vedem ce condimente se pun la carnea de pui!
Există anumite condimente care pot fi adăugate atunci când fierbe carnea de pui, când este la marinat, sau înainte să scoți friptura de la cuptor.
Pentru a obține o carne de pui fragedă, înainte de a o băga la cuptor, trebuie neapărat să o marinezi, împreună cu aceste mirodenii: mărar, pătrunjel, piper, ulei de măsline, toate amestecate cu zeamă de lămâie. Un alt amestec potrivit pentru carnea de pui este și cel format din: pătrunjel tocat, cimbru proaspăt pisat, sare, piper, usturoi tăiat felii şi vin alb.
Piper roșu. Acest condiment poate fi adăugat pe carnea de pui înainte de a fi gătită. Dă un gust deosebit fripturii.
Paprika. Puteți turna praful în marinadă sau puteți freca carcasa înainte de a fi plantat în cuptor. Paprika nu arde, dar oferă o culoare frumoasă crustă și un gust plăcut dulce.
Cimbrul merge de minune la carnea de pui
Cimbru. Merge de minune cu carnea de pui. Pentru un gust mai suculent și aromat al puiului, amestecați cimbrul cu puțin unt, iar apoi frecați carnea cu amestecul obținut.
Rozmarin. Este cel mai potrivit pentru carnea de pui. Puteți pune doar câteva ramuri, căci vor fi de ajuns.
Usturoi proaspăt sau uscat. Se freacă pieptul de pui sau se adaugă căței de usturoi în marinadă. Trebuie să știți că usturoiul uscat este mult mai concentrat decât cel proaspăt.
Coriandru. Se potrivește de minune cu carnea de pui, dar nu toată lumea îl agreează. Important este să nu exagerați cu acest condiment.
Nu este necesar să folosiți toate condimentele prezentate mai sus, este suficient să adăugați la carnea de pui doar 2-3. În plus, dacă vă place carnea de pui să fie mai picantă, puteți presăra nucșoară sau rădăcină de ghimbir rasă. De obicei, puiul absoarbe condimentele foarte bine, marinându-se rapid.
Rețetă carne de pui coaptă în borcan
Majoritatea gospodinelor încearcă să vină cu rețete noi sau cu modalități de preparare speciale pentru familie. Carnea de pui este una din cele mai simple de gătit. Mulți o fac la cuptor, prăjită în ulei sau trasă la tigaie ori pe grătar.
Cu toate astea, poți să o prepari și coaptă într-un borcan. Ea se face astfel foarte repede, fără apă și ulei. Trebuie doar să pui carnea și legumele în borcan și să dai totul la cuptor. Partea bună pentru toate doamne este că tava nu trebuie să mai fie spălată la finalul procesului.
Ingrediente:
- un pui;
- boabe de piper negru și ienibahar;
- foi de dafin ;
- o ceapă;
- o roșie;
- un ardei gras;
- un dovlecel;
- un morcov;
- sare;
- un borcan de 3 litri și folie de aluminiu.
Mod de preparare:
Scoate pielea puiului, porționează carnea și spală bine bucățile. Curăță și spală legumele alese și taie totul bucăți mici. Pregătește un borcan de 3 litri și adaugă în el straturi de carne, legume, frunze de dafin și repetă procesul până termini toate ingredientele. Nu uita să adaugi sare și piper după fiecare strat.
Nu este nevoie să adaugi alt lichid în recipient pentru că el își va lăsa propriul suc. Acoperă totul cu foaie de aluminiu și fixează bine gâtul borcanului. Experții îți recomandă să introduci borcanul în cuptorul rece pentru că altfel o să crape. Pune recipientul pe o tavă sau direct pe grilaj și setează aparatul la temperatura de 180 de grade Celsius. Carnea va fi gata în 60 de minute.