Ce cadouri i-a făcut Joe Biden lui Vladimir Putin. Dezvăluirea surpriză după întâlnirea dintre cei doi

Ce cadouri i-a făcut Joe Biden lui Vladimir Putin. Dezvăluirea surpriză după întâlnirea dintre cei doi
Ce cadouri i-a făcut Joe Biden lui Vladimir Putin. Dezvăluirea surpriză după întâlnirea dintre cei doi

Vladimir Putin a plecat de la summit-ul de miercuri cu un cadou de la președintele Joe Biden. Cei doi au avut o întâlnire de aproximativ patru ore, cu pauze.

Ce cadouri i-a făcut Joe Biden lui Vladimir Putin

Joe Biden a fost clar în conferința de presă de după întâlnire că nu consideră că relația sa cu liderul rus este una de prietenie, ci mai degrabă una de „afaceri”.

Aceasta a ținut să se depărteze de atitudinea predecesorul său, Donald Trump, despre care unii spun s-a împrietenit prea mult cu liderul rus.

Joe Biden i-a dăruit lui Vladimir Putin o pereche de ochelari tip aviator. Perechea de ochelari dăruită de Biden lui Putin a fost fabricată de Randolph, care are sediul în Massachusetts.

De când a colaborat cu armata SUA în 1978, compania a continuat să ofere forțelor SUA, împreună cu aliații NATO, ochelari de tip aviator.

Acești ochelari sunt, de asemenea, un fel de marcă personală pentru Biden, care este adesea văzut purtând propria pereche. I-a purtat chiar și miercuri în drum spre conferința de presă, unde a discutat despre întâlnirea sa cu Putin.

Ce au declarat Joe Biden și Vladimir Putin după întâlnire

Pe lângă ochelarii de soare, Biden i-a dăruit lui Putin o sculptură de cristal a unui bizon american făcută de producătorul din New York Steuben Glass – o „interpretare impunătoare a unuia dintre cele mai maiestuoase mamifere din țara noastră și reprezentant al forței, unității, rezistenței”, conform Casei Albe.

„Știu că politica externă este această mare, mare abilitate, care într-un fel este un fel de cod secret”, a spus Biden la conferința de presă finală.

„Toată politica externă este o extensie logică a relațiilor personale. Este modul în care funcționează natura umană. Tonul întregii întâlniri a fost bun, pozitiv”, a spus Biden, adăugând: „Concluzia este că i-am spus președintelui Putin că trebuie să avem câteva reguli de bază pe care să le putem respecta cu toții”.

„Este un om echilibrat și profesionist și este clar că are foarte multă experiență”, a spus Putin. „Mi se pare că am vorbit în aceeași limbă.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI