06 iun. 2023 | 19:41

Ce cadou inedit a primit Regele Charles de la „omologul” Dorin Cioabă, la vizita sa în România. Reacția monarhului britanic i-a surprins pe toți

News
Ce cadou inedit a primit Regele Charles de la „omologul” Dorin Cioabă, la vizita sa în România. Reacția monarhului britanic i-a surprins pe toți
Ce cadou i-a dus Dorin Cioaba regelui Charles

Regele romilor Dorin Cioabă a fost invitat la recepţia oferită de Regele Charles al III-lea. Astfel, Dorin Cioabă nu a mers cu mâna goală la Viscri. Ce cadou inedit a primit Regele Charles de la „omologul” Dorin Cioabă la vizita sa în România. Reacția monarhului britanic i-a surprins pe toți.

Ce cadou i-a făcut Dorin Cioabă regelui Charles al III-lea. Regele romilor, invitat la recepția dată de monarhul britanic

Dorin Cioabă, regele romilor din România, a participat la o recepție la Viscri, organizată de Regele Charles al IIII-lea. Așa cum este normal, Dorin Cioabă nu s-a dus cu mâna goală la recepția oferită de regele Charles.

Acesta i-a dus un cadou monarhului Marii Britanii. Cadoul dus de Dorin Cioabă a constat într-un cazan de cupru în miniatură, lucru reprezentant pentru romii căldărari.

Dorin Cioabă, despre cadoul dus regelui Charles

„Este un obiect de cupru care ne reprezintă pe noi. Dacă ne-a invitat în casa lui, acasă la el, nu puteam să venim cu mâna goală. Îi aducem un cadou pentru rege, pentru casă.

E o căldare, un lucru reprezentativ pentru comunitatea noastră de căldărari şi un obiect pe care vrem să-l aibă în casă. Este un mini-cazan de fabricat ţuică. Noi suntem cei mai mari meşteri în astfel de obiecte şi am adus un astfel de cadou să-l aibă la el în casă. Este steagul nostru internaţional. El semnifică verde albastru, adică iarba şi cerul, iar roata este simbolul nomadismului”, a spus Cioabă.

Ce a propus soția regelui Cioabă

Dorin Cioabă, care a dat curs invitației, a dezvăluit că la intrarea în satul Viscri soţia sa şi-a pus dorinţa de a fi vecină cu Regele Charles şi, drept urmare, va căuta să cumpere o proprietate în zonă.

„Sunt foarte onorat, foarte onorat şi ne-am dorit de mult (să îl întâlnim pe rege – n.red.) pentru că, pentru noi, Familia regală a fost un model atunci când s-a trecut de la titulatura de bulibaşă la cea de rege. Ca şi model a fost luată Casa Regală a Angliei. Regina Angliei şi acum Regele Charles sunt, ca să spunem aşa, conducătorii noştri pentru că în ţările care sunt administrate de ei sunt foarte multe comunităţi de romi – Scoţia, în Irlanda, în Australia, în Canada.

Dorin Cioabă și-a văzut visul cu ochii

Asta a fost una dintre dorinţele mele şi mă bucur că astăzi sunt aici, la Viscri, mai ales că e la noi aici, în ţară, şi într-un loc atât de frumos pe care şi noi îl descoperim acum. Cu această ocazie, soţia mea şi-a pus o dorinţă la intrare aici: a zis Vreau să devin vecină cu Regele şi o să căutăm şi noi o casă aici, să cumpăr”, a declarat Dorin Cioabă, potrivit Agerpres.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Tunelul care va lega Europa de Africa. Când vei putea să călătorești cu trenul din Spania în Maroc
Click.ro
Noutăți despre starea lui Florin Piersic. Ce transmit medicii săi
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Doliu la Hollywood. A murit un personaj legendar
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
SEMAFOARELE se schimbă definitiv. NOILE REGULI de circulație pentru șoferi
Capital.ro
Domeniul din România care are criză de angajați, în ciuda salariilor atractive. Bani "în mână" între 4.000 și 14.000 de lei
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Regula 30-30-30-10 a banilor. Ne mărește pensia și veniturile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro