O rețetă specială de pască pentru Paște ce sigur va face furori în rândul musafirilor și familiei. Trucul pentru acest desert inedit și delicios constă în punerea napolitanelor în blender. Astfel, vei scăpa de copt, iar rezultatul va fi delicios.
Alături de cozonac, pasca este un desert nelipsit de pe mesele românilor, de Paște. Dacă vrei să îți surprinzi și impresionezi familia și musafirii cu o variantă inedită a acestui preparat tradițional, nu trebuie decât să urmezi pașii de mai jos.
Varianta pe care o propunem nu necesită coacere în cuptor și folosește un ingredient neașteptat: napolitane, ce vor înlocui cu succes blatul din biscuiți. Vei obține un cheesecake delicios ce poate oricând să înlocuiască pasca.
Se pun 200 de grame de napolitane în blender și se mixează. Se toarnă într-un bol și se adaugă peste o sută de grame de cremă de ciocolată cu alune. Se amestecă bine, folosind o lingură, până la omogenizare.
Te-ar putea interesa și: Ce se mănâncă în prima zi de Paște. Primul aliment pe care trebuie să îl consumi. Aduce noroc și prosperitate
Se mută compoziția într-o tavă de copt cu diametrul de 24 de centimetri tapetată cu folie de copt. Se nivelează bine și se pune la frigider timp de un sfert de oră.
Între timp, într-un bol separat se toarnă 400 de mililitri de smântână de gătit de 33% grăsime. Se bate, folosind un mixer, până se transformă într-o cremă.
Separat, punem într-un vas 400 de grame de mascarpone, 200 de grame de zahăr pudră și amestecăm, tot cu mixerul, până la omogenizare și se adaugă compoziția în crema de smântână. Amestecăm iar și punem totul peste blatul din napolitane. Punem din nou vasul în frigider.
Într-un alt vas, se topește ciocolată în smântână grasă și se toarnă în vasul de copt.
Acest cheesecake delicios și ușor de preparat se lasă în frigider peste noapte, iar apoi este gata să fie servit. Va face furori în rândul musafirilor!
Te-ar putea interesa și: Când se mănâncă pasca de Paște. Ziua în care este bine să o consumi pentru a fi sănătos și voios tot anul