Ce beneficii are mierea de Manuka. Ce se întâmplă în corp, de fapt, de la prima linguriță luată
Manuka este un arbore care crește doar în insulele sălbatice ale Noii Zelelande, iar mierea sa este un antibiotic natural, cu beneficii uimitoare. Datorită acestor calități, tot mai mulți români sunt dispuși să o consume, chiar dacă pentru o sută de grame trebuie să scoată din buzunar nu mai puțin de 50 de lei.
Mierea de manuka, antibiotic natural. Beneficii de la prima linguriță
Manuka este un arbore care crește doar în insulele sălbatice și nepoluate ale Noii Zeelande. Mierea produsă prin polenizarea florilor acestui arbore este utilizată încă din timpul triburilor maori. Beneficiile ei încep să fie descoperite și de către români.
Curiozitatea oamenilor către acest aliment este efectul conștientizării unor studii, spun specialiștii, pentru că în momentul în care dovedești vivo vitro că ceva este bun, lumea are încredere și consumă, cere un astfel de produs.
Mierea de manuka este considerată ca un antibiotic natural, iar prețul este pe măsură: 250 de grame de miere poate ajunge să coste chiar și 120 de lei. Pe de altă parte, deși speciliștii nu îi neagă calitățile, atrag atenția că la fel de bune sunt și soiurile autohtone. În plus, acestea costă și mai puțin.
Beneficii
- Tratează infecțiile: E. coli, stafilococul auriu, Streptococcus faecalis, Streptococcus pyogenes, Helicobacter Pylori, Citrobacter freundii, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella typhimurium, Methicillin-resistant Staphylococcus aureus și Vanocomycin-resistant Enterococci.
- Aliat împotriva bolilor gastrointestinale: combate aciditatea, arsurile la stomac, indigestia, durerile de stomac, sindromul colonului iritat, refluxul gastric, paraziții intestinali, gastroenterita și bacteria Helicobacter Pylori.
- Ajută la întărirea imunității
- Bună pentru infecțiile respiratorii: vine în ajutorul răcelii, sinuzitei, rinitei, astmului, tusei, febrei, pneumoniei și bronșitei.
- Susține sănătatea orală: îndepărtează placa bacteriană, reducând sângerările gingivale, tratează gingivita, previne apariția cariilor și a parodontozei.
- Utilă pentru piele: este utilizată pentru a trata acneea, eczemele, dermatitele, erupțiile cutanate, ciuperca piciorului și multe alte afecțiuni ale pielii. Este folosită și pentru a catifela și hidrata pielea; reduce ridurile, conferă elasticitate și un aspect plăcut tenului.
- Ajută la odihnă
- Utilă pentru păr
- Indicată pentru răni și arsuri
O miere similară, dar de pe plaiurile mioritice, la un preț mult mai mic, este cea de mană. Ea este indicată îndeosebi iarna pentru creșterea imunității, mai ales copiilor, dar și în tratarea anemiilor, ale stomacului și ale căilor respiratorii.