Ce avere are Melinda Gates după divorțul de Bill. Câte miliarde are în conturi, de fapt

Ce avere are Melinda Gates după divorțul de Bill. Câte miliarde are în conturi, de fapt
Divorțul Gates, una dintre cele mai impactante despărțiri din istorie

Pe 3 mai, Bill și Melinda Gates și-au anunțat decizia de divorț după 27 de ani de căsătorie. Divorțul are deja un impact semnificativ asupra vieții personale și familiale a cuplului. Mulți pun la îndoială soarta averii familiei Gates. Bill Gates este a patra persoană bogată din lume, după ce a acumulat, potrivit Forbes, 124 miliarde de dolari. Perechea și-a direcționat o mare parte din averea lor în Fundația Bill și Melinda Gates,.Fundația este cea mai mare fundație caritabilă privată din lume, cu active estimate la 51 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, divorțul care urmează poate schimba aceste cifre și poate modifica pentru totdeauna valorile nete ale cuplului.

Bill și Melinda Gates divorțează după 27 de ani de căsătorie

Averea Melindei Gates, acțiunile filantropice și activele fostului director general Microsoft sunt în prezent legate între cele ale soțului ei. Cu toate acestea, potrivit Forbes, dacă perechea își împarte averea în mod egal, Melinda ar avea o valoare de 65,25 miliarde de dolari.

Bill și Melinda Gates au început deja să-și împartă averea. În ziua anunțării divorțului, fondul de investiții al lui Bill Gates, Cascade Investment, a transferat aproape 2,4 miliarde de dolari în titluri către Melinda Gates, relatează Forbes. Valoarea netă a Melindei este acum de cel puțin 2,4 miliarde de dolari.

Transferul de acțiuni deținute de Bill Gates au scăzut ușor la 128,1 miliarde de dolari, de la 130,4 miliarde de dolari. Cu toate astea este încă a patra persoană bogată din lume. Conform Forbes, transferul de acțiuni face parte, cu siguranță, din acordul de divorț al cuplului.

În prezent nu este clar, totuși, cum Bill și Melinda Gates își vor împărți restul averii. Bill și Melinda „au cerut instanței să își împartă activele în funcție de condițiile contractului de separare, dar detaliile contractului nu au fost dezvăluite”, a remarcat Forbes. Depunerea nu menționează un contract prenupțial, dar asta nu înseamnă că nu au, deoarece nu sunt obligați să dezvăluie tot ceea ce se află în depunere, mai spun cei de la Forbes.

Divorțul Gates, una dintre cele mai impactante despărțiri miliardare din istorie

Indiferent de împărțirea exactă, divorțul dintre Bill și Melinda Gates se conturează a fi una dintre cele mai impactante despărțiri din istorie. Melinda Gates ar putea primi mai mult decât MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos. MacKenzie a primit aproximativ 35 de miliarde de dolari în momentul divorțului.

Melinda Gates și MacKenzie Scott se alătură, de asemenea, pentru o inițiativă filantropică. Cele două femei au semnat anterior The Giving Pledge, un angajament de a-și oferi majoritatea averii în timpul vieții. Acum, Melinda Gates și MacKenzie Scott direcționează 40 de milioane de dolari către câștigătorii Egalității. Este vorba de o competiție găzduită de firma de investiții deținută de Melinda Gates, Pivotal Ventures, care recompensează ideile care promovează egalitatea de gen în Statele Unite. Fiecare organizație câștigătoare va primi 10 milioane de dolari pentru proiectele sale.

„Putem rupe tiparele istoriei și să promovăm egalitatea de gen.

Dar trebuie să ne angajăm să ridicăm organizații, precum cele care primesc premii astăzi. Organizații care sunt gata să promoveze femei și fete.”, a spus Melinda Gates într-un comunicat, conform TownandCountryMag.

În ceea ce privește acțiunile filantropice, Bill și Melinda Gates au fost de acord să rămână copreședinți ai Fundației Gates. Fundația lucrează pentru a oferi acces și ajutor de sănătate publică echitabil la nivel mondial.

Cu toate acestea, perechea a venit recent cu un plan de urgență. Ar trebui, la un moment dat, să nu mai dorească să lucreze împreună.

În acest caz, Melinda ar trebui, „să demisioneze din funcția de co-președinte și să primească  resurse personale de la fostul soț pentru propriul ei efort filantropic.”, conform aceleiași surse.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI