Ce avere are, de fapt, Anca Dragu. Președinta Senatului a câștigat foarte mulți bani până acum

Ce avere are, de fapt, Anca Dragu. Președinta Senatului a câștigat foarte mulți bani până acum
Ce avere are Președinta Senatului?

Care este averea Ancăi Dragu? Ce deține președinta Senatului? Aceasta a câștigat foarte mulți bani până în prezent. Mulți dintre români voiau să știe aceste detalii despre ea.

Care este averea Ancăi Dragu?

Anca Dragu este o personalitate extrem de activă în sfera politică din țara noastră. Din acest motiv mulți dintre români sunt curioși de detalii din viața sa, dar și de averea pe care a reușit să o strângă aceasta până la cei 49 de ai pe care îi are.

Anca Dragu este de meserie economist și pe data de 22 decembrie 2020 a fost aleasă Președinte al Senatului României. Cu acest post a reușit o premieră pentru că este prima femeie din țară care se bucură de titulatura în cauză.  Ea a ocupat postul de economist al Băncii Naționale a României în perioada 1996 – 2001 și în cadrul Fondului Monetar Internațional în perioada dintre 2001 – 2013.

Din 2013 până în 2015 obține funcția de analist economic în cadrul Comisiei Europene, dar ulterior renunță la acest post în detrimentul fotoliului de ministru al Finanțelor Publice în Guvernul Dacian Cioloș unde rezistă până în anul 2017. Iată că anul trecut a obținut funcția de președinte al Senatului.

Ce deține?

Aceasta este căsătorită cu Marius Alexandru alături de care are un copil, iar conform ultimei declarații de avere cei doi soți dețin cinci terenuri intravilane în Capitală și unul în Costinești. De asemenea, au și două locuri de parcare pe numele lor în Capitală.

Mai mult decât atât, familia Dragu mai dispune și de cinci apartamente (4 în București și unul în Costinești), dar și o casă în Capitală. Politicianul se bucură de un salariu net/lună de 56.000 de lei, conform impact.ro.

De asemenea, Anca Dragu are în conturi 900.000 de lei, iar cele șase polițe de asigurare trec de suma de 500.000 de lei. Politicianul declara în cursul anului trecut că a obținut venitul anual net de 674.850 de lei pentru funcția de director general adjunct în cadrul EON România SRL.

Mai mult decât atât, președinta Senatului a mai menționat și suma de 5.531 de lei primiți de la Senat. Soțul său administrează o societate care în cursul anului precedent a câștigat aproximativ 140.000 de lei.

  • Studii

Anca Dragu a terminat Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul ASE București și a obținut licența în anul 1996. În perioada dintre 1999 și 2000 aceasta urmează un program de studii postuniversitare în sfera politici economice și afaceri internaționale la Universitatea Georgetown.

În anul 2007 ea obține titlul de master în politici publice de la SNSPA București, iar în anul 2010 primește titlul de doctor în științe economice de la ASE București.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI