Ce aur trebuie să aibă mirii la nunțile din România. Superstițiile vechi de zeci de ani

Ce aur trebuie să aibă mirii la nunțile din România. Superstițiile vechi de zeci de ani
Ce aur trebuie să aibă mirii la nuntă pentru a atrage noroc în căsnicie, potrivit superstițiilor. Nu se poate purta orice tip de bijuterie.

Cele mai frumoase tradiții de nuntă sunt menite să le poarte noroc căsătoriților în primii pași în viața de familie. Majoritatea superstițiilor au rădăcini în zonele rurale. Ele se aplică, însă, și în cazul ceremoniilor de căsătorie moderne. Una dintre superstiții indică faptul că mirii nu au voie să poarte orice tip de verighete. Află ce aur trebuie să aibă mirii la nuntă, pentru a o duce bine în viața conjugală.

Ce aur trebuie să aibă mirii la nuntă

Alegerea bijuteriilor este întotdeauna o parte atractivă a procesului de planificare a nunții. Însă trebuie să-i fie acordată o grijă aparte. Iar asta pentru că, fără doar și poate, doriți să vă puneți în lumină imaginea noii familii, nu să o umbriți. Află ce bijuterii din aur trebuie să aibă mirii la nuntă, pentru a se bucura de o viață de cuplu liniștită.

Potrivit superstițiilor românești, aurul din care sunt realizate verighetele mirilor joacă un rol foarte important în căsnicie. Dacă unul dintre miri poartă o verighetă din aur alb, iar al doilea optează pentru aur galben, viața lor de familie va fi plină de greutăți. Iar asta din cauza faptului că cei doi au caractere mult prea diferite. În final, din cauză că nu vor fi fericiți împreună, mirii riscă să ajungă la divorț.

O altă tradiție arată că atunci când unul dintre miri pierde sau scapă verigheta înainte de nuntă, semnele nu sunt deloc bune. Indiferent dacă în această situație s-a aflat mirele sau mireasa, îndrăgostiții vor avea o căsnicie nefericită, potrivit Antena 3.

Ce bijuterii trebuie să poarte mireasa

Problema bijuteriilor mirilor este mult mai profundă. Ea trece dincolo de verighetele celor doi. Accesoriile sunt foarte importante în ziua nunții întrucât ele pot atrage sau pot îndepărta relele.

Se spune că mireasa nu are voie să poarte perle în ziua nunții. Există o legendă potrivit căreia Afrodita, Zeița dragostei, a ieșit dintr-o cochilie, moment în care picăturile de apă din părul său au luat forma unor prețioase perle, sfințite de lumina soarelui.

Deși considerate un simbol al purității și sincerității, aceste bijuterii atrag lacrimi și ghinion în viața de căsătorie, potrivit unor superstiții despre nuntă. Pe lângă lacrimile zeilor și ale nimfelor pe care le reprezintă, perlele sunt și lacrimile îngerilor, cauzate de păcatele oamenilor.

În schimb, dacă mireasa vrea să atragă binecuvântare, poate să opteze pentru accesorii albastre. Se mai spune că dacă acestea sunt împrumutate, vor atrage mai multă pace în viața de familie în care fac primii pași.