Ce au pățit niște turiști din Băile Felix, după ce au mâncat la un hotel local. Clipe de coșmar: ”Am petrecut noaptea în toaletă”

de: Ștefan R. Apostol
26 07. 2023

Când îți planifici un sejur, oriunde ar fi acela, nu-ți imaginezi că poți trece prin clipe de coșmar, precum au pățit un grup de turiști români. Povestirile lor scot în evidență neregulile din stațiunile din România. Citește mai departe și află ce au pățit niște turiști din Băile Felix, după ce au mâncat la un hotel local.

Coșmarul din stațiunea Băile Felix

Nu cu mult timp în urmă, într-un ciclu de articole, ”Turist prin țara mea!”, vorbeam despre una din cele mai vechi stațiuni balneoclimaterice din România, un adevărat paradis pentru doritorii de liniște, relaxare și ape balneoclimaterice. De la sine înțeles, este vorba de Băile Felix.

Vezi și: Stațiunea din România cu ape unice în Europa. E celebră pentru proprietățile sale vindecătoare, mii de turiști vin aici anual

Așa cum scriam și atunci, la Băile Felix anual ajung mii de turiști români, de diferite vârste, și pentru diferite necesități, fiind vorba de sănătate. Dar, se pare că pentru un grup de  cel puțin 40 de turiști români, sejurul în stațiune s-a transformat într-o vacanță de coșmar.

Peste 40 de turiști cu toxiinfecție alimentară

Deși, conform normelor sanitare, restaurantele de aici ar trebui să fie în regulă, iar mâncarea servită clienților pregătită în condiții de igienă, se pare că realitatea a fost cu totul alta, dureroasă, pentru un grup de 40 de români.

Vezi și: Hotelul de patru stele din Bulgaria în care românii au făcut toxiinfecție alimentară. „Am plecat”

Conform relatărilor acestora, nimic nu anunța clipele de coșmar prin care aveau să treacă, după ce luau masa la unul din restaurantele din stațiunea Băile Felix.

Toți cei peste 40 de turiști spun că au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, după ce au contractat o toxiinfecție alimentară acută, iar în miez de noapte chemau salvarea.

”Am petrecut noaptea în WC. N-am putut să ies deloc de la WC, din cauza apei sau din cauza căldurii.

Cine știe… Acum sunt mai bine, am mâncat un pumn de pastile.”, au povestit unii dintre cei 40 de turiști, potrivit observatornews.ro.

DPS a dat amenzi în Băile Felix

Reprezentanții DSP s-au autosesizat în acest caz, declarând că ”Au fost prelevate probe din mesele oferite ieri la amiază și aseară și așteptăm rezultatele. S-au luat și probe de la pacienți.”

Conform oficialilor, cei peste 40 de turiști au avut nevoie de asistență medicală, iar medicii de pe ambulanțe au prelevat probe de la aceștia, doar doi turiști ajungând la spital, având nevoie de mai multe îngrijiri medicale.

De cealaltă parte, localul de unde au luat această infecție, mai spune DSP Bihor, a fost supus controalelor, iar la final s-a trecut și la amendarea proprietarului cu 5.000 de lei, ca urmare a descoperirii neregulilor.

Vezi și: Trei ambulanțe, chemate de urgență într-o tabără din Cheia unde 8 copii au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară

Mai trebuie reamintit aici că hotelul aflat în stațiunea Băile Felix găzduia la momentul incidentului 400 de turiști, iar ANPC a decis închiderea bucătăriei restaurantului din incinta acestuia, tot ca urmare a unor nereguli grave.

Conform publicației locale, bihoreanul.ro, ”Bucătăria Hotelului Muncel din Băile Felix a fost închisă, iar unitatea hotelieră a fost amendată cu 30.000 de lei de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, după ce 44 de clienţi au avut simptome de toxiinfecţie alimentară, iar doi dintre ei au ajuns la spital.”