Ce au făcut refugiații din Ucraina cu mâncarea primită în Gara de Nord. Nimeni nu se aștepta la asta

Ce au făcut refugiații din Ucraina cu mâncarea primită în Gara de Nord. Nimeni nu se aștepta la asta
Voluntarii le aduc mâncare refugiaților ucraineni Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Într-o perioadă extrem de greu încercată de războiul din Ucraina, locuitorii acestei țări încă mai reușesc să ne surprindă, în ciuda tuturor traumelor pe care le-au trăit în ultima vreme. Mulți refugiați au fost ajuați și primiți de români cu brațele deschise, iar în schimb, primim numeroase lecții de viață din partea acestora. Recent, o voluntară a povestit un eveniment care a marcat-o, petrecut în Gara de Nord.

Ce au făcut refugiații ucraineni ajunși în Gara de Nord

Românii au reacționat extrem de prompt în ajutorarea refugiaților din Ucraina. Zeci de voluntari din ONG-uri și oameni cu suflet bun s-au mobilizat să ajute oamenii aflați în necaz, fugiți din calea războiului în țara noastră.

Astfel, aceștia s-au orgnizat rapid și s-au îndreptat către punctele de trecere ale frontierei de la Sighetul Marmației, Siret sau Isaccea, întâmpinându-i pe ucraineni cu băuturi calde, alimente, pături, produse de igienă, oferindu-le tot sprijinul necesar pentru a depși puțin mai ușor această perioadă dificilă.

De asemenea, mii de români au donat din puținul lor în aproape toate orașele țării, astfel că bunătatea românilor a atins sufletele tuturor refugiaților.

Așa cum o spune și o expresie extrem de folosită la români „dar din dar se face Rai”, rezultatul acestui fenomen minunat nu a întârziat să apară și în cazul refugiaților din Ucraina, care au împărțit ajutoarele primite de la români cu persoanele fără adăpost aflate în Gara de Nord. Aceste lucruri au fost povestite de un voluntar, care a fost impresionat de omenia de care refugiații au dat dovadă. Astfel, ucraienii au împărțit donațiile primite cu românii defavorizați, care nu se pot bucura de un adăpost sau o farfurie cu mâncare.

O parte din ucraineni au devenit voluntari pentru a-și ajuta conaționalii

Mihaela, o voluntară care s-a ocupat de refugiații care au sosit în Gara de Nord, a explicat cum se comport aceștia după ce primesc ajutor din partea românilor. Potrivit tinerei, ucrainenii își impart mâncarea cu persoanele nevoiașe și nu acceptă niciodată mai mult decât au nevoie. În plus, chiar o parte din ucraineni s-au oferit să fie voluntari pentru a-I ajuta pe ceilalți refugiați ucraineni.

”Îmi povestea una dintre colegele noastre, care venise la voluntariat, că pe drumul către sălile de voluntariat a văzut ucraineni cum își împărțeau fructele cu ai noștri români. Practic, ei niciodată nu își iau mai mult decât au nevoie. Dacă deja au primit ceva, nu mai primesc a doua oară.

Sunt conștienți că ceea ce se face aici este pe bază de voluntariat și că sunt din donațiile oamenilor și că alții ca ei au nevoie de ajutor. Și încearcă și ei cum pot să ajute. Sunt cetățeni refugiați care au rămas la cazări în România și vin să ajute ei cumva. Cetățeni ucraineni, care știu engleză și rusă, și vin în Gara de Nord să ne ajute pe noi”, a povestit voluntara din Gara de Nord, potrivit wowbiz.ro.