14 sept. 2020 | 10:36

Ce au făcut două cupluri de români cu 1200 de copii în Franța. Totul pentru bani

Știri generale
Ce au făcut două cupluri de români cu 1200 de copii în Franța. Totul pentru bani
Ce au făcut două cupluri de români cu 1200 de copii în Franța

Două cupluri din Vaslui au declarat 1200 de copii fictivi în Franța și au înșelat statul francez cu peste un milion de euro. Întocmeau dosare false sau racolau femei pe care le plăteau să le facă schema.

Două cupluri de români au înșelat statul francez. Vasluienii au declarat 1200 de copii fictivi în Franța

Două cupluri din Vaslui au pus la cale înșelătoria imediat ce au ajuns în Franța. Pentru a intra în evidențele statului, femeile s-au declarat contractori independenți în sectorul recuperării metalelor și a deșeurilor, apoi au rămas însărcinate ”de azi pe mâine” și au cerut alocații. Cum în Franța părinții primesc o alocație care crește în funcție de numărul copiilor, oamenii au realizat că se fac bani frumoși astfel și, mai presus de toate, foarte ușor.

În primă instanță, cuplurile racolau tinere pe care le plăteau cu câțiva euro să declare că sunt însărcinate. Apoi, pentru a nu împărți suma cu acestea, s-au folosit de cărți de identitate și certificate de naștere românești false.

  • O familie cu doi copii primește în Franța aproape 130 de euro lunar, cu trei, 300 de euro, apoi câte 150 de euro pentru fiecare copil.

„Vorbim de o reţea care a fost destructurată. Este vorba de două cupluri de români, care pe baza unor dosare false, au declarat 1.200 de sarcini fictive şi care au primit peste un milion de euro. Au început prin a face asta în nord şi apoi şi au ajuns să o facă şi în est, în apropiere de Strasbourg, unde au strâns câteva sute de mii de euro”, a spus avocatul Charles Prats.

Au încercat să își piardă urma trecând dintr-o regiune în alta a teritoriului, dar până la urmă autoritățile din Hexagon i-au găsit. Cei patru români au fost arestați anul trecut, însă numai o parte din pagubă a fost recuperată.

Revenind pe plaiurile mioritice. În Dolj, s-au inventat elevi pentru a păstra posturile de director și secretar

Este anchetă la Școala ”Damian” din comuna Savoda, Dolj, după ce 24 de profesori de la altă unitate de învățământ au depus o plângere, reclamând că aproape 27 de elevi au fost înscriși fictiv în catalog și în sistemul informatic pentru a fi păstrate posturile de director și secretar. Liderul de sindicat din școala din Savoda, Cristina Gîrd, a declarat că circa 27 de copii au fost înscriși fictiv atât în cataloagele instituției, cât și în cele ale grădiniței arondate acesteia.

Copii fictivi inscrisi la o scoala din Dolj

Copii fictivi inscrisi la o scoala din Dolj

„Ei au descoperit că nu le ajung copiii. Ca să aibă personalitate juridică, trebuie să aibă minim 300 de copii. Le mai trebuiau vreo 30 de copii. Aici intervine inventatul. De exemplu, era o fetiță care venea la grădinița Sadova, care a trecut tot în subordinea școlii Damian, iar în sistemul informatic ea figura de două ori: o dată cu CNP bun la Grădinița „Damian” și o dată cu CNP schimbat la grădinița unde venea.

Avea CNP cu zero, asta însemnând că acel copil nu are acte sau că sunt niște probleme. Mai este un alt caz, al unor gemeni. Unul era trecut la o grădiniță, altul era la alta, deși părinții au dat și declarații că ei n-au făcut cerere să-i înscrie și nici nu i-au adus la grădiniță”, a spus Gîrd, pentru Mediafax.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Cea mai puternică rugăciune pe care nu ai voie să o citești. Și preoții se feresc de ea. Răul se poate întoarce asupra ta
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro