Ce au făcut bucureștenii în această seară, la 5 ani de la tragedia din Colectiv. Îți vor da lacrimile

Ce au făcut bucureștenii în această seară, la 5 ani de la tragedia din Colectiv. Îți vor da lacrimile
Ce au făcut bucureștenii la 5 ani de la tragedia de la Colectiv

Vineri seară, câteva sute de persoane au format un lanț uman între Curtea de Apel București și fostul club Colectiv. Gestul a fost făcut în memoria celor 65 de persoane care și-ai pierdut viața în incendiul de acum cinci. Aceștia au afișat pozele victimelor și au purtat lumânări aprinse.

Ce au făcut bucureștenii în această seară, la 5 ani de la tragedia din Colectiv

Participanții la comemorare, tineri în mare parte, au păstrat o distanţă de aproximativ 4 metri unul față de celălalt, pe traseul Splaiul Unirii, Piața Unirii, Strada Bucur. Toate persoanele care au participant au ținut în mână câte o candelă aprinsă, în amintirea victimelor de la clubul Colectiv.

”La 5 ani după #colectiv, un lanț de incompetenţă și corupție încă ucide zi de zi în România. La 5 ani după #colectiv, un lanț de aroganţă și impostură încă ne îmbolnăvește în loc să ne vindece în spitale. La 5 ani după #colectiv, un lanț de nepăsare și iresponsabilitate continuă nedreptatea în loc să pedepsească vinovații în justiție. La 5 ani după #colectiv, cerem dreptate! Distanțați din 4 în 4 metri, vom face un lanț al memoriei între Curtea de Apel București și clubul Colectiv”, se arată într-un mesaj al organizatorilor postat pe Facebook, potrivit Digi24.ro.

Cinci ani de la tragedia de la Colectiv

Vineri, 30 octombrie se împlinesc 30 de ani de la tragedia în care și-au pierdut viața 65 de persoane. Președintele Klaus Iohannis va promulga legea prin care statul român decontează tratamentul supraviețuitorilor pentru tot restul vieții. El a depus o coroană de flori și a aprins o lumânare în memoria victimelor.

”Exact vineri, când se împlinesc cinci ani, voi promulga legea care extinde perioada pentru cei care au avut de suferit”, a anunțat miercuri președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis va promulga legea
Președintele Klaus Iohannis va promulga legea

Proiectul de lege cu privire la cheltuielile aferente tratamentelor

La jumătatea lunii octombrie, Parlamentul a adoptat  un proiect de lege potrivit căruia cheltuielile necesare oricăror tratamente, în România sau străinătate, ale tuturor persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma evenimentului de la clubul Colectiv vor fi plătite din bugetul Ministerului Sănătății, pe toată durata vieții acestora.

În urma tragicului eveniment, 65 de persoane și-au pierdut viața. Accidentul s-a petrecut în seara de 30 octombrie 2015 la Clubul Colectiv din Capitală, unde formația Goodbye to Gravity susținea un concert de lansare a unui album nou. Incendiul care s-a extins foarte repede a izbucnit din cauza unor artificii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI