Ce se întâmplă chiar acum cu preotul din Suceava, după botezul în care a murit un bebeluș. Anunțul oficial

Ce se întâmplă chiar acum cu preotul din Suceava, după botezul în care a murit un bebeluș. Anunțul oficial
Preotul din Suceava a fost suspendat din funcție

Noi informații au fost făcute publice de către oamenii legii, în legătură cu preotul din Suceava. Ce se întâmplă acum cu acesta și ce precizări au făcut autoritățile despre situația bebelușului mort la scurt timp după botez.

Care este concluzia autorităților

Procuratura din Suceava a confirmat, miercuri, că preotul care a oficiat botezul în urma căruia un bebeluș și-a pierdut viața are în prezent calitatea de suspect, în dosarul deschis de anchetatori pentru ucidere din culpă.

Procurorul Anca Panciuc, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, a declarat că cercetarea penală, deschisă iniţial se efectuează acum faţă de o persoană care are calitatea de suspect.

„Se efectueazcă cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută şi pedepsită de art. 192 alineatul 1, Cod Penal”, a precizat Panciuc, conform antena3.ro.

Omul legii a mai adăugat că autopsia copilului a fost efectuată miercuri dimineaţa, concluziilele fiind depuse la dosar.

Ce sancțiuni riscă preotul

Preotul care a oficiat botezul copilului care a decedat nu mai poate sluji până la finalizarea anchetei, fiind suspendat din funcție. Acest anunț a fost făcut chiar de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

„Părintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujește până la finalizarea anchetei și dacă se dovedește a fi vinovat, fără îndoială, este un cetățean ca noi toți care va suporta consecințele”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, într-o intervenție la Medika TV, scrie sursa precizată.

Și la Suceava s-a deschis o anchetă disciplinară din partea arhiepiscopiei, care deja face cercetări în acest caz.

Copilul botezat, în vârstă de o luna și jumătate și-a pierdut viața la o zi după ce a fost supus tainei botezului, în urma unui stop cardio-respirator. Acesta ar fi înghițit multă apă, după ce a fost scufundat în cristelniță. Părinții aduc acuzații la adresa preotului care a oficiat botezul.

Bebelușul a fost internat la Terapie intensivă și a fost ventilat mecanic, însă a doua zi a intervenit decesul acestuia. Copilul a fost născut prematur, iar concluzia medicilor a fost că acesta ar fi înghițit multă apă.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe