Ce au declarat părinții adoptivi ai Sorinei din Baia de Aramă, după audieri. Oamenii sunt resemnați

Ce au declarat părinții adoptivi ai Sorinei din Baia de Aramă, după audieri. Oamenii sunt resemnați
Audieri părinți Sorina din Baia de Aramă: Ce au declarat aceștia?

Parchetul General a făcut o cerere, în cadrul zilei de luni, pentru a putea interzice părinților adoptivi plecarea din România alături de Sorina. Acest lucru se va întâmpla până la administrarea probelor din dosarele penale care sunt deja deschise. Ce au declarat părinții adoptivi ai micuței la audieri?

Audieri: Ce au declarat părinții Sorinei?

Cuplul care a înfiat-o pe Sorina a fost audiat de procurorii Secției pentu Investigarea Magistraților din București. Gabriel și Ramona Săcărin au avut la dispoziție 9 ore. După ce a ieșit de la audieri, Ramona a susținut că micuța este bine și că autoritățile vor urma să decidă soarta ei. Nu pot să fac niciun fel de declaraţii. Sorina este bine. O să hotărască autorităţile române, nu noi (ce se va întâmpla cu fetiţa, n.r.)”, a declarat Ramona, după ce a ieșit de la Secția pentru anchetarea magistraților, conform Mediafax.

Audierile susținute de Gabriel și Ramona Săcărin au durat 9 ore. Mariana Sărămăt, asistenta maternală care a avut grijă de Sorina, a fost și ea audiată în cursul zilei de miercuri la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție. Femeia a ieșit de la audieri în jurul orei 01:00 și a ales să nu facă nicio declarație. Instituția a cerut și Curții de Apel Craiova revizuirea deciziei de adopție internațională a Sorinei, fetița din Baia de Aramă. Cuplul care dorea să o înfieze nu va mai fi recunoscut pentru statutul de părinți adoptivi, astfel că Sorina va ajunge din nou în grija statului.

Ce au declarat părinții adoptivi ai Sorinei din Baia de Aramă, după audieri?
Ce au declarat părinții adoptivi ai Sorinei din Baia de Aramă, după audieri?

Ce a transmis familia adoptivă

„Doresc să va informez că atâta timp cât Sorina a fost „îngrijită” de dna Șărămăt din 2012, conform fișei medicale, numai în ultimii ani, fetița a fost internată de 3 ori în spital cu diagnosticul de malnutriție, giardia și pneumonie, în octombrie 2015, mai 2017, februarie 2018, ceea ce implică în mod evident o lipsa de preocupare gravă pentru alimentația, igienă și îngrijirea minorei. Nu este suficient să constate că minora este frumos îmbrăcată și stă într-o casă frumoasă, atâta timp cât este malnutrita, cât nu este spălată și îmbrăcată corespunzător, că să nu se îmbolnăvească,” a transmis familia adoptivă.

Urmăriți Playtech.ro și pe