Delia Matache are un succes formidabil pe plan profesional și e una dintre cele mai bune voci din România. Ea câștigă sume importante la concerte, dar în spatele succesului se află și multă suferință. Solista se confrntă cu mai multe afecțiuni și nu s-a ferit să vorbească despre ele.
Delia Matache este una dintre cele mai de succes artiste de pe scena muzicală din România. Ea şi-a început cariera muzicală în 1999 și până în 2003 a făcut parte din formația N&D. În ultimii ani a fost jurat în cadrul emisiunilor ”X Factor” și ”iUmor”. Solista este căsătorită de aproape zece ani cu Răzvan Munteanu, care îi este și manager.
Delia a afirmat în urmă cu ceva timp că s-a autodiagnosticat cu ADHD. Artista a explicat că a ajuns la această concluzie în urma unor simptome cu care se confruntă de mai mulți ani. Solista mai suferă de misofonie, anxietate și sindromul Peter Pan și a vorbit despre impactul acestor afecțiuni asupra vieții ei.
”Eu nu dorm. Sufăr de ADHD. Trebuie să fac foarte multe chestii, altfel nu sunt împlinită sufletește. Trebuie să fac multe lucruri și mi se pare că timpul ăla petrecut la nani e pierdut. Și, atunci, încerc să prelungesc ziua și să mai fac ceva. Măcar dacă nu fac nimic, să mă uit la poveștile altora și să mă implic în niște chestii emoțional, gen film”, mărturisea Delia cu ceva timp în urmă.
Solista nu s-a ferit să vorbească nici despre stările de anxietate pe care le are de foarte multe ori și care sunt situațiile în care nu se simte confortabil.
”Nu pot să spun că am avut niște probleme, niște drame, dar am faze în care mă cuprinde anxietatea. Pot fi minute în care simt o stare care nu îmi este foarte confortabilă și poate fi legată de un mic detaliu, poate fi provocată de o ieșire în public pe care nu o pot controla sau care nu-mi provoacă plăcere”, a spus vedeta.
Jurata ”iUmor” a vorbit și despre sindromul Peter Pan. Această tulburare se manifestă prin dorința de a se comporta mult prea copilărește pentru un adult. Numele vine de personajul omonim, Peter Pan, care refuză să crească și preferă să se închidă în lumea copilăriei. Sindromul a fost descoperit în 1983 de către psihologul Dan Kiley.
”În esență, suntem niște copii dezvoltați. Ni se mai ridează pielea, avem experiență și bani, dar tot copii suntem. Ne cumpărăm jucării. Cu aceeași bucurie, mă uit și fac: iiii, magazin de jucării, orice, cosmetice, tricouri. Și n-ai voie să uiți, depinde cum te-a marcat copilăria. Pe mine, copilăria mea m-a marcat”, a afirmat Delia Matache.