Ce arome noi va avea berea. S-a găsit formula căutată de peste 200 de ani

de: Iulia Statie
24 11. 2021

Veste bună pentru toți iubitorii de bere! O echipă de specialiști a găsit o formulă căutată de peste 200 de ani pentru această băutură. Aceștia au dezvoltat drojdii care o să ofere noi arome, așa că mulți o să se bucure! Gustul pe care îl are berea o să fie influențat de această descoperire.

Anunțul momentului pentru iubitorii de bere. Ce arome o să aibă băutura

Un nou studiu a fost publicat de către specialiști. Drojdii au fost dezvoltate de către o echipă de cercetători britanici de la universitățile din Manchester și Leicester pentru a oferi berii noi arome. Se pare că varianta pe care au găsit-o este căutată încă din anii 1800.

„Există în prezent două categorii principale de drojdii, ‘ale’ și ‘lager’, plus sute de variante folosite de producătorii de bere moderni în cadrul unei industrii în plină expansiune la nivel global.

S-a demonstrat că tulpinile hibride de drojdie nou create se reproduc cu succes și produc descendenți cu caracteristici specifice dezirabile necesare în procesul de fabricare a băuturilor.”, a fost dezvăluit în studiu, potrivit agenției Xinhua.

Ce au reușit să facă specialiștii

Hibrizii fertili de drojdie au fost produși de către Daniela Delneri, profesor de genomică evolutivă în cadrul Institutului de Biotehnologie din Manchester, care a lucrat alături de echipa sa. Specialista a mărturisit că a fost rezolvată o problemă fundamentală în urma studiului făcut.

„Această cercetare rezolvă problema fundamentală a sterilizării hibrizilor și a reproducerii multigeneraționale.

Alături de colegul meu, profesorul Ed Louis de la Universitatea din Leicester, am reușit să depășim barierele speciilor și să identificăm trăsăturile genetice unice ale hibrizilor.

Această tehnologie are capacitatea de a revoluționa practicile actuale, permițând crearea rapidă de drojdii eficiente și personalizate, purtătoare ale unor trăsături specifice, noi și importante.”, a transmis Daniela Delneri.

„O notă de cuișoare picante”

Gustul pe care îl are berea este influențat de tipul de drojdie folosit în procesul de fermentație. Cercetătorii au venit cu o nouă aromă, punctând că au reușit să îi ofere respectivei băuturi o notă de cuișoare picante prin faptul că au obținut hibrizi de drojdie.

„Spre exemplu, hibrizii de drojdie care conțin trăsături din speciile nou descoperite, pot adăuga o notă de cuișoare picante la aroma finală a produsului fermentat,”, a mai spus Daniela Delneri.

Vești bune pentru consumatori

Mulți se pot bucura, mai ales pentru că dezvăluirea făcută de către specialiști deschide noi oportunități în producția de alimente și băuturi. Studiul poate ajuta și domeniul biotehnologiei industriale pentru a fabrica substanțe chimice, combustibili și produse farmaceutice.

„Această cercetare demonstrează modul în care potențialul de îmbunătățire a biodiversității naturale și de dezvoltare a unor noi hibrizi este mai mare decât se credea și va oferi industriei noi modalități de a genera opțiuni noi și interesante pentru consumatori.”, a adăugat experta.