Ce amendă a primit un bărbat care a incendiat o zonă protejată, în Arad

Ce amendă a primit un bărbat care a incendiat o zonă protejată, în Arad
Ce amendă a primit un bărbat care a incendiat o zonă protejată, în Arad

Un bărbat din Arad a fost amendat cu 10.000 de lei de către comisarii Gărzii de Mediu, după ce a dat foc în gospodărie, pentru a arde vegetația uscată, însă flăcările s-au extins pe un teren învecinat care este habitat natural. Flăcările au afectat o suprafața de trei hectare.

Amendă uriașă pentru un bărbat care a incendiat o zonă protejată

După ce incendiul a fost stins de către pompieri, comisarii Gărzii de Mediu s-au autosesizat, fiind identificat și bărbatul care a provocat flăcările. Acesta a primit o amendă uriașă, în valoare de 10.000 de lei.

,,În urma autosesizării comisarilor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Arad, a fost aplicată unei persoane fizice din localitatea Cruceni sancţiunea de 10.000 lei pentru neluarea măsurilor pentru prevenirea distrugerii habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice. În urma incendierii vegetaţiei uscate de pe proprietatea acesteia, incendiul s-a extins la o mirişte din apropiere, afectând o suprafaţă de aproximativ trei hectare”, a informat, luni, Garda de Mediu Arad.

Aceasta este și prima amendă din acest an aplicată de comisarii din Arad unei persoane care a ars vegetație uscată, după ce focul a afectat un habitat sălbatic. De asemenea, pompierii din județ au intervenit, în ultimul timp, în mai multe cazuri în care curățarea unor terenuri agricole prin arderea vegetației a scăpat de sub control.

500 de anvelope și 40 de tone de porumb arse

Circa 500 de anvelope uzate, alături de 40 de tone de siloz de porumb au ars în incendiul izbucnit la o societate comercială din localitatea Adunații Copăceni. Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de trei ore, potrivit ISU Giurgiu.

În timpul intervenției, pompierii au purtat aparate de respirat cu aer comprimat și măști speciale, din cauza degajărilor extrem de mari de fum. Pe lângă cele 500 de anvelope și 40 de tine de siloz, a ars și vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ două sute de metri pătrați.

„ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină în această seară pentru stingerea unui incendiu cu degajări mari de fum la o societate comercială din localitatea Adunaţii Copăceni, unde au ars anvelope şi furaje. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni şi Gărzii de Intervenţie Mihăileşti, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, sprijiniţi de un buldoexcavator. Pentru că incendiul se manifesta cu degajări mari de fum, pompierii au purtat pe timpul intervenţiei aparate de respirat cu aer comprimat, iar la faţa locului au fost solicitaţi şi comisari ai Gărzii de Mediu Giurgiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI