Ce amendă a luat Antena 3. Lovitura primită de Mihai Gâdea

Ce amendă a luat Antena 3. Lovitura primită de Mihai Gâdea
Antena 3 amendată după alegeri

După alegerile locale din 2020, postul de televiziune Antena 3 a fost sancționat cu o amenda considerabilă. Potrivit deciziei Consiliului Național al Audiovizualului, Antena 3 a prezentat fraudarea alegerilor de la Sectorul 1 al Capitalei, fără a le da dreptul la replică reprezentanților lui Clotilde Armand.

Ce amendă a luat postul de televiziune Antena 3

Filmul cu sacul de voturi de la Sectorul 1 a fost difuzat și comentat la Antena 3, dar și la România TV. Ca urmare, emisiunile pe această temă au ajuns și în vizorul CNA. Cei de la CNA au vizionat emisiunile difuzate pe 29 și 30 septembrie, dar și din perioada 1-10 octombrie. Deoarece, în multe dintre emisiuni au apărut numai reprezentanți ai PSD, CNA a considerat că celor din partea lui Cotilde Armand nu li s-a oferit dreptul la replică.

În urma acestui fapt, cele două posturi de televiziune au fost amendate. După votul celor de la CNA, propunerea lui Radu Herjeu a ieșit câștigătoare. Astfel, Antena 3 trebuie să plătească o amendă de 25.000 de lei, iar România TV a fost amendată cu 10.000, potrivit Paginademedia.ro.

Reprezentanții USR au făcut sesizarea la CNA

Cei care au sesizat nimeni a aceste nereguli au fost nimeni alții decât reprezentanții USR, din cauză că nu li s-a solicitat un punct de vedere. Sesizarea a fost făcută de Șerban Remus Cătălin, Milea Dan, Stanciu Radu Valentin și Păiuși Oliver Leon.

“În cadrul emisiunii, moderatorii și invitații, denaturând în mod conștient adevărul, au afirmat că am fi “furat voturi” singura pseudo-“dovadă” fiind faptul că am stat în holul accesibil publicului și că doi dintre noi aveau un rucsac în spate”, au reclamat reprezentanții USR.

Posturile de televiziune au fost amendate de către CNA
Posturile de televiziune au fost amendate de către CNA

În cadrul ședinței, membrul CNA, Cristina Pocora a vorbit și ea despre cum au abordat cele două televiziuni subiectul.

”S-a văzut limpede cum două dintre televiziuni pe subiectul ăsta cu fraudă, au fost furați Tudorache și Firea, Antena 3 și România TV parcă au strigat mai tare decât PSD-ul. Atât de încrâncenate au fost.

Dacă la celelalte trei televiziuni am văzut că știrea, dezbaterea, subiectul, lucru încă neclarificat – și anume cine a câștigat alegerile – a fost dezbătută cu un echilibru, prezentând ambele variante, din ambele părți câte un punct de vedere, aici am văzut cum verdictul era dat, și au fost furați și Firea și Tudorache. Mi s-a părut că Antena 3 și România TV au fost agenți electorali mai puternici decât a fost PSD-ul în această perioadă care a trecut după exprimarea votului.”, potrivit Paginademedia.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI