Odată cu venirea toameni, sistemul imunitar are de suferit. Din acest motiv, este esențial să consumăm o serie de alimente pentru a-l ajuta să facă față cu bine acestui sezon. Află, din rândurile de mai jos, care sunt acelea.
Consumul de fructe și de legume este necesar în fiecare sezon, în special toamna, când sistemul nostru imunitar este mai slăbit. Potrivit specialiștilor, o dietă sănătoasă constă în consumarea a patru, cinci porții de legume și fructe în fiecare zi.
Acestea pot fi consumate în diverse salate sau chiar sandviciuri. Nutrienții și vitaminele pot ajuta organismul să facă față cu bine sezonului rece. De asemenea, nutriționiștii ne sfătuiesc să optăm pentru meniuri colorate. Fiecare culoare ne indică principalul beneficiu.
Citește și: Ce plantă conține mai mult calciu decât laptele. O folosești mereu la ciorbe sau supe
Spre exemplu, ardeiul roșu este foarte bogat în vitamina C, în timp ce roșiile sunt bogate în licopen și dovleacul este bogat în betacaroten. Pe lângă acestea, fiecare legumă ne oferă un complex variat de vitamine, acizi esențiali și antioxidanți.
Dacă vrem să avem un sistem imunitar puternic este necesar să consumăm fructe și legume care conțin Vitamina C, vitamina A, vitamina K, acidul folic, seleniul, magneziul și fierul. Nu numai conținutul de legume este important ci și cel de antiozidanți, precum retinolul, resveratrolul, flavonoidele și carotenoidele.
Printre legumele recomandate de nutriționiști se numără și ardeii galbeni și roșii. Se pare că aceștia sunt surse importante de vitamina C. De asemenea, s-a descoperit că ardeiul stimulează și metabolismul dar și activitatea inimii. Mai mult, ardeii au capacitatea de a reduce colesterolul din sânge.
Și roșiile se numără printre legumele recomandate de nutriționiști. Acestea sunt bogate în licopen, betacaroten, vitamina C, potasiu, magneziu și acid folic. Nutriționiștii sunt de părere că roșiile sunt legume complexe care conțin o multitudine de nutrienți esențiali.
Și varza este o legumă care conține o mulțime de vitamine, precum: vitamina C, vitamina K, folați, antioxidanți, polifenoli, fier, magneziu și compuși de sulf. Consumul acestei legume ajută la o digestie sănătoasă. Varza roșie este recomandată în schimb pentru inimă, datorită propietăților sale antiinflamatoare.
Citește și: Ce alimente trebuie să consumi după vârsta de 30 de ani. Sfatul specialiștilor