Ce alcoolemie avea Florin Cîțu când s-a urcat băut la volan, în America. E ireal cât ar fi băut

Ce alcoolemie avea Florin Cîțu când s-a urcat băut la volan, în America. E ireal cât ar fi băut
Ce alcoolemie avea Florin Cîțu când s-a urcat băut la volan, în America. E ireal cât ar fi băut

Florin Cițu a fost arestat în Statele Unite ale Americii, acum mai bine de 20 de ani. Premierul fusese prins băut la volan, așa că a avut de plătit și o amendă usturătoare.

Ce alcoolemie avea Florin Cîțu când s-a urcat băut la volan, în America

Informația a ieșit la iveală în spațiul public recent, iar sindicatul Europol a dezvăluit acum cât de mare era alcoolemia politicianului, în momentul în care a fost oprit de polițiști.

Cantitatea de alcool pe care Florin Cîțu a consumat-o înainte ă se urce la volan este una amețitoare, potrivit comunicatului Sindicatului Europol.

Alcoolemia premierului era de 0,161 (BAC), iar asta s-ar traduce prin aproximativ un litru de tărie precum whiskey sau vodcă.

„Cum se traduce alcoolemia de 0,161 (BAC) marcată de Florin Câțu, premierul României, la momentul în care a fost prins conducând în SUA:

– aprox 1 litru de tărie (whiskey, vodcă);sau- aprox 5 sticle (750 ml) de vin;sau- foarte multe sticle de bere (500 ml) băute în multe ore.

Fapta săvârșită de Florin Câțu nu este sub nicio formă o „simplă contravenție”, așa cum a încercat să o prezinte, ci reprezintă o veritabilă infracțiune. În rest, noi să fim sănătoși, că din beție ne trezim cu toții”, a scris Sindicatul Europol pe Facebook.

Mai mult, pe numele lui Florin Cîțu s-a deschis și un dosar penal în SUA, pe vremea când avea 28 de ani, din care reiese că la volan avea o alcoolemie în sânge de 0,161 (BAC).

Florin Cîțu: „A fost o greșeală”

El a făcut câteva declarații privind informația care a apărut recent în spațiul public, fiind ținută în mare secret până acum.

„Acum 20 de ani am condus sub influența alcoolului și am plătit o amendă foarte mare. Este interesant că sub patru tururi de scrutin PSD nu a apărut această informație și apare acum, în competiția internă.

Eu am condus, a fost o greșeală, am plătit foarte scump, a trebuit să-mi vând și mașina și am mers un an de zile pe jos. Nu e ceva cu care să te mândrești.”, declara Florin Cîțu.

Presa din America a scris despre incident, spunând că pe 4 decembrie 2000, politicianul era oprit de poliție, ulterior fiind-i descoperită o alcoolemie imensă în sânge.

Se pare că Florin Cîțu consumase extrem de mult alcool înainte să se urce la volan, aproximativ un litru de tărie, sau echvalentul a 5 sticle de vin ori foarte multe beri într-un timp relativ scurt.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI