15 iun. 2024 | 19:13

Ce alcool se pune la vișinata de casă. Cu doar 3 ingrediente obții cea mai parfumată băutură de vară

Diverse
Ce alcool se pune la vișinata de casă. Cu doar 3 ingrediente obții cea mai parfumată băutură de vară
Cum să faci cea mai bună vișinată

Vișinata de casă este cea mai gustoasă și rareori lipsește de pe masă la petreceri. Există mai multe rețete, dar pentru o băutură delicioasă ai nevoie de doar 3 ingrediente. Alcoolul folosit trebuie să fie ales cu atenție, de asemenea.

Ce alcool folosim la vișinata de casă

Vișinata de casă este cea mai populară băutură din România. Rețeta este una foarte ușor de preparat, aveți nevoie de puține ingrediente, iar rezultatul este unul foarte gustos, perfect atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Fiind sezonul vișinelor, este momentul perfect să pregătiți cea mai bună vișinată cu care veți impresiona musafirii. Este simplă de preparat, nu aveți de urmat decât câteva etape și veți vedea că rezultatul va fi unul pe măsura așteptărilor.

În primul rând, alcoolul pe care îl folosim este foarte important. Acesta determină dacă vișinată este foarte bună sau nu. Mulți recomandă să nu punem vișinele la fermentat cu zahărul, deoarece creează un miros oțetit. În schimb, se macerează cu alcool.

Dar ce alcool folosim? Ei bine, cel mai bun este cel dublu rafinat de 96 de grade. Nu facem lichioruri fine cu rachiu, țuică sau pălincă.

Rețetă vișinată de casă

Pentru această rețetă veți avea nevoie de doar 3 ingrediente, anume:

  • 3 kg de vișine
  • 1,2 kg de zahăr
  • 600 ml alcool dublu rafinat de 96 de grade

Mod de preparare

Pentru început, spălați vișinele cu tot cu sâmburi, după care așezați-le în straturi, alături de zahăr, într-o damigeană. Acoperiți gura damigenei cu un tifon legat cu sfoară, pentru a permite fructelor aer, dar să împiedice muștele să intre.

Lăsați fructele la macerat timp de 10 zile, la soare, până când zahărul s-a topit şi fructele şi-au lăsat zeama. După, adăugați alcoolul peste fructe şi acoperiţi damigeana cu un dop de plută. Lăsaţi alcoolul la macerat pentru circa 3 luni de zile.

La final, strecurați vişinata prin tifon şi turnaţi-o în sticle. Nu adăugaţi alcoolul înainte ca fructele să îşi lase zeama şi zahărul să se topească. Totodată, este indicat să folosiți sticle de plastic.