Ce afaceri avea Adrian Kreiner, afaceristul ucis de hoți în propria locuință. Averea pe care o lasă în urmă

de: Anca Lupescu
08 11. 2023

Adrian Kreiner a murit la spital, marți, după ce a fost bătut și jefuit în locuința sa de trei bărbați. Ce afaceri avea Adrian Kreiner? Omul de afaceri avea 50 de ani și a ajuns la spital cu traumatisme la cap, torace și membre. Bărbatul a fost găsit prăbușit în propria casă, legat la mâini și picioare și acoperit cu un covor.

Adrian Kreiner, afaceristul care a fost omorât în propria casă

Bărbatul a murit la spital, marți. El fusese bătut cu două nopți înainte de către trei bărbați cu cagule care l-au jefuit.

Citește și: Afacerea cu care o româncă a dat lovitura pe litoral. A investit doar 2.000 de lei, oricine poate face asta

A fost transportat la Spitalul din Sibiu și internat la ATI, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru el. 

Logodnica afaceristului a transmis un mesaj după moartea acestuia.

„Cei care ne-au atacat duminică noaptea, în timp ce dormeam, prin faptele lor au reușit să îl omoare pe iubitul meu, logodnicul meu, bărbatul meu din ultimii 18 ani, Adrian Kreiner.

Acum o oră a fost confirmat decesul, vă mulțumesc pentru toate gândurile bune și vă rog pe voi toți și presa ca în perioada următoare să îmi respectați intimitatea durerii pe care mereu am trăit-o în liniște”, a scris femeia pe Facebook.

Reprezentanții spitalului din Sibiu au spus că medicii au făcut tot ce era posibil pentru a îi salva viața afaceristului.

Hoții încă nu au fost prinși. Aceștia au pătruns în casă în noaptea de duminică spre luni și l-au găsit pe Kreiner dormind la parter.

La etaj era logodnica afaceristului și fiica acestuia, de 23 de ani. Tânăra a coborât când a auzit zgomote și a fost amenințată cu un pistol de către atacatori. 

Citește și: Afacerile care produc bani tot anul în România: cifra de afaceri crește chiar și acum

Afaceristului i s-au furat ceasuri în valoare de aproximativ un milion de euro. 

Ce afaceri avea Adrian Kreiner

Adrian Kreiner era fondatorul unei firme specializate în producția de piese și componente pentru industria auto.

Omul de afaceri avea investiții în criptomonede și era pasionat de curse de raliuri.

El avea ceasuri și bijuterii în valoare de peste 1 milion de euro. În plus, afacerea lui a înregistrat venituri în valoare de 127 de milioane de lei și un profit de peste 2,4 milioane de lei.

Citește și Afacerea cu care o româncă a dat lovitura în România. A renunţat la meseria din spital, acum are o companie de 12 milioane de euro

Totodată, Kreiner avea mai multe mașini de lux.

Cazul lui Adrian Kreiner se complică, având în vedere că anchetatorii au explicat faptul că acesta a fost bătut zeci de minute în șir de cei trei agresori, înainte ca aceștia să fure ceasurile și să plece. 

Anchetatorii iau în calcul ipoteza unei răzbunări deghizate într-un jaf. Ipoteza se adâncește, având în vedere că cei trei hoți au reușit să deschidă seiful milionarului amenințând-o pe fiica afaceristului cu un pistol.

Cu toate astea, hoții au luat doar o parte din banii din seif, adică aproximativ 200.000 de euro. 

Autoritățile nu au spus câți bani erau în total înăuntru, dar faptul că hoții au lăsat ceva în urma lor ridică semne de întrebare.

Ancheta se complică

Cazul devine cu atât mai complicat cu cât există detalii care indică o răzbunare, mai degrabă decât un jaf.

Hoții au știut de unde să pornească alarma și să cum să dezactiveze sistemul de supraveghere.

Ei au ales să oprească camerele din exterior, iar pe cele din interior le-au lăsat pornite, iar imaginile au ajuns la anchetatori.

Citește și: Afacerea banală cu care nişte români au dat lovitura. E vorba de milioane de euro, cererea e în creştere

Sunt zeci de minute în șir în care Adrian Kreiner a fost bătut violent. Chiar și unul dintre partenerii de afaceri ai acestuia sunt de părere că a fost vorba despre o răzbunare, nu despre un jaf clasic.

În plus, același partener a spus că Adrian Kreiner a primit amenințări înainte de jaf.

„Nu este vorba doar de un furt oarecare, ci este vorba despre o atrocitate și de o schingiurie, o chinuire. Nici nu contează dacă a fost jaf sau a fost doar o răzbunare, ceea ce a ieșit din toată treaba asta este dureros și este un lucru urât”, a afirmat Andrei Olaru, partenerul de afaceri al sibianului omorât.