31 oct. 2022 | 20:31

Afacerea cu care o româncă a dat lovitura în România. A renunţat la meseria din spital, acum are o companie de 12 milioane de euro

Economic
Afacerea cu care o româncă a dat lovitura în România. A renunţat la meseria din spital, acum are o companie de 12 milioane de euro
O afacere de familie, începută în urmă cu 30 de ani

Vedete ca Alexandra Ungureanu dau garanția calității produselor vândute prin afacerea cu care o româncă a dat lovitura în România. Compania are o cifră de afaceri 12 milioane de euro. Este cotată ca una de nișă în branșa în care activează. Tânăra Oana Groza s-a implicat direct în afacerea de familie, care astăzi a ajuns la 30 de magazine pe plan local.

O afacere de familie, începută în urmă cu 30 de ani

Imediat după Revoluția din 1989, mai exact în 1992, pe plan local doi antreprenori români demarau o afacere de producție în lumea bijuteriilor. Este vorba de familia Groza, iar afacerea acesteia activează sub numele de Grupul STIL & ExQuisite Diamonds.

Maria Groza, astăzi CEO-ul grupului, risca în urmă cu 30 de ani totul lansându-se în acest domeniu exclusivist. La acel moment afacerea Mariei Groza se axase doar pe producția de bijuterii, având un atelier în orașul Râmnicu Vâlcea.

Astăzi, având în vedere faptul că lucrurile au evoluat, grupul deține pe plan local 30 de magazine. Unele dintre ele sunt regăsite și mall-urile din România. Bijuteriile produse la Râmnicu Vâlcea sunt doar pentru magazinele deținute de grup, sub brandu-urile Bijuteria Stil şi Exquisite Diamonds. Recent, CEO-ul companiei a fost invitată să vorbească despre succesul afacerii sale, la ZF, declarând că:

„La începuturile democraţiei româneşti, nu visam că peste 30 de ani o să ajungem să fim un brand naţional.

Am analizat cifrele activităţii noastre şi am văzut că circa 70.000 de cupluri au ales să poarte bijuteriile noastre, mai exact şi-au cumpărat verighetele de la noi.“, spune Maria Groza. pentru ZF.

Oana Groza implicată în business alături de părinţii săi. A renunţat la meseria din spital

Odată cu creșterea cifrei de afaceri, era nevoie de un suflu nou în cadrul companiei. Așa se face că fiica Mariei Groza, Oana Groza, a decis să renunțe la meseria pentru care se pregătise, cea de medic, implicându-se direct în afacerea de familie.

În vârstă de 32 de ani, Oana Groza, deși medic apreciat, spune că a decis să intre în afacere pentru că are „Oportunitatea de a crea bijuterii în  România, piese unicat care vor fi transmise peste generaţii, care adună povesti şi leagă jurăminte, mă motivează în fiecare zi.”

De profesie medic specialist medicină de familie, Oana Groza spune că a luat o decizie bună, atunci când a intrat alături de mama sa în business-ul cu bijuterii. Oana Groza spune că nu prea mai are timp de nimic și că „Implicarea recentă de 100% în businessul familiei şi dorinţa de a acumula o mare cantitate de informaţii noi mă ţine predominant la sediul nostru din Râmnicu-Vâlcea.” 

În 2022 compania are o cifră de afaceri de 12 milioane de euro și 200 de angajați. În ceea ce privesc planurile de viitor, Maria Groza spune că „Nu există centre comerciale în care să fim cu amândouă brandurile, dar intenţionăm să facem acest lucru. Deja am semnat un contract cu un mall, unde vom merge cu ambele branduri. Ele se completează, nu concurează unul pe celălalt”.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Delia Budeanu a murit cu un mare regret. Dorința pe care nu și-a împlinit-o: „N-a vrut”
Click.ro
Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul Hamas
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Cum a intervenit Camorra în favoarea românilor, pentru a nu fi furați de un miliardar
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Câtă durere! Lumea filmului a pierdut cea mai iubită stea. Românii o plâng pe marea actriță
Capital.ro
A murit Delia Budeanu. Unde va fi înmormântată și unde i se poate aduce un ultim omagiu. Imagini rare cu una dintre cele mai frumoase crainice TVR
Avantaje
VESTEA CEA MARE! Noi perioade au fost considerate vechime în muncă!
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cu ce se ocupă Ioana State când nu susține spectacole de stand-up comedy. Nu mulți cunosc meseria actriței
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro