Ce adaugă chefii în salată orientală de post pentru un gust magnific
Salata orientală este o alegere delicioasă în perioada în care renunțăm la carne, iar secretul este unul la care nu te-ai fi gândit. Ce adaugă chefii în salata orientală de post pentru un gust magnific, o textură cremoasă și un plus de savoare. Iată secretul.
Ingredientul secret din salata orientală
Cartofii, ceapa, murăturile și măslinele sunt ingrediente pe care toată lumea le are în casă.
Poate din acest motiv salata orientală de post este atât de la îndemână și pregătită în perioada în care renunțăm la alimente de dulce.
Vezi și: Salată orientală de post, varianta simplă şi uşoară. O vei face mereu aşa de acum
În salata orientală de post nu se pune ou, dar asta nu o face cu nimic mai puțin gustoasă.
Bucătarii cu experiență au un secret și îl adaugă mereu în această salată de post, astfel încât nici nu vei simți că nu conține ouă.
În timp ce unii preferă să înlocuiască uleiul cu o maioneză vegană, alții îmbunătățesc acest preparat cu tot felul de arome.
În primul rând, poți adăuga măsline de mai multe tipuri: verzi, Kalamata, negre, umplute, etc.
În al doilea rând, nu te feri de verdețuri. Pe lângă ceapă roșie, adaugă și ceapă verde, iar când vine vorba despre verdețuri, adaugă măcar câte o legătură de mărar și pătrunjel.
Aceste verdețuri sunt pline de arome, iar primăvara este momentul ideal pentru a profita de ele. Toacă-le mărunt și combină-le cu celelalte ingrediente pentru un gust deosebit.
Pentru a adăuga un plus de savoare, unii chefi pun ceapă roșie murată, care adaugă puțină acreală și picănțeală.
Alții fac un dressing cremos care ține locul clasicului ulei.
O combinație de ulei, muștar, sare, piper și o lingură de muștar este ideală pentru a îmbrăca toate ingredientele și a le da un gust senzațional.
Acest dressing trebuie turnat peste cartofii călduți, astfel încât aceștia să absoarbă toate aromele.
Dacă vrei, poți adăuga ierburi precum rozmarin, care merge de minune cu cartofii sau busuioc, care adaugă o notă proaspătă.
Ce adaugă chefii în salată orientală de post pentru un gust magnific
Pentru această rețetă ai nevoie de:
- 10 cartofi medii
- 4 aridei grași copți
- 2 legături ceapă verde
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- Măsline
- 1 lingură suc de lămâie
- Muștar
- Sare
- Piper
- Ulei
- Toacă mărunt toate ingredientele și amestecă-le bine. Curăță cartofii și pune-i la fiert în apă cu sare. Când s-au fiert, taie-i în bucățele mai mici și prepară dressing-ul.
Vezi și: Ce fruct să depozitezi lângă cartofi, de fapt. Așa nu vor mai încolți
Adaugă-l peste cartofi, pune verdeața tocată mărunt și amestecă totul bine. Gustă de sare și piper și mai adaugă ce consideri că este nevoie. Dacă vrei o salată mai acrișoară, poți adăuga și castraveciori murați tocați mărunt.
Lasă salata la frigider pentru o oră și apoi servește-o.