Ce adaugă bunicile de la țară în tigaie, când prăjesc ceapa. Ingredientul secret care intensifică aroma și gustul
Când vorbim de majoritatea mâncărurilor, multe gospodine folosesc ceapa, fie doar puțin călită, sau chiar caramelizată ca rântaș. Dar există un anume ingredient care face ceapa mai bună. Și aici intervine ce adaugă bunicile de la țară în tigaie, când prăjesc ceapa, și anume ingredientul secret care intensifică aroma și gustul.
Ceapa, cel mai des întâlnită în rețetele gospodinelor
Banala ceapă este unul din principalele ingrediente adăugate în pregătirea unor mâncăruri, în general călită, sau sub formă de rântaș, și sunt aur pentru orice gospodină.
Este atât de des folosită, încât de multe ori nici nu o mai băgăm în seamă atunci când mâncăm. Dar există totuși ceva ce ar putea să facă ceapa mai gustoasă și care-i intensifică aroma.
Nimic nu întrece aroma dulce a cepei caramelizate, dar răsplata nu este fără un pic de efort. Ceapa cu adevărat caramelizată, care este maro închis și moale, cu o aromă la fel de dulce ca o bomboană, durează aproximativ 45 de minute pentru a fi preparată, uneori mai mult. De asemenea, acestea trebuie supravegheate îndeaproape.
Ce adaugă bunicile de la țară în tigaie, când prăjesc ceapa
Deoarece nu toată lumea dispune de atâta timp. Aparent, trucul pentru a face ceapa să se caramelizeze mai repede, și aici intervine ce adaugă bunicile în tigaie, când prăjesc ceapa, și anume ingredientul secret care intensifică aroma și gustul.
Secretul este să adăugați bicarbonat de sodiu în tigaie când prăjeşti ceapă. Ceapa caramelizată este o specialitate și mulți sunt dispuși să aloce timp suplimentar pentru a obține tot acest deliciu.
Pe măsură ce se gătesc, cepele își eliberează umiditatea și celulele încep să se descompună, ceea ce le face să se înmoaie. Zaharurile sunt eliberate și, pe măsură ce se încălzesc, are loc atât caramelizarea, cât și o reacție chimică comună în alimente, numită reacție Maillard.
Folosesc ingredientul secret care intensifică aroma și gustul, când prăjesc ceapa
Ambele reacții între bicarbonat de sodiu și ceapă creează culoarea maro auriu închis pe care o asociem cu ceapa caramelizată. Atunci când adăugăm ingredientul secret care intensifică aroma și gustul, bicarbonat de sodiu în timpul gătitului, acesta modifică pH-ul, ceea ce crește reacția, făcând ceapa să se rumenească mai repede. De asemenea, pH-ul mai ridicat face ca ceapa să se înmoaie mai repede.
Este important să nu folosiți prea mult bicarbonat de sodiu, deoarece poate schimba aroma cepei și îi poate da un gust chimic neplăcut. Majoritatea rețetelor solicită un vârf de cuțit.
Concluzie
Acum că ai aflat ce adaugă bunicile de la țară în tigaie, când prăjesc ceapa, tot ce ai de făcut este să te ții de aceste recomandări și astfel aroma și gustul cepei vor fi mai intense. Poftă bună!