Este destul de dificil să scăpăm de gândaci, odată ce au intrat în casa noastră, și simțim că trebuie să umplem fiecare colț cu insecticid pentru a ne garanta siguranța. Totuși, acest gen de remediu poate fi agresiv și chiar periculos pentru sănătatea dumneavoastră și a animalelor de companie dacă nu este făcut corect. Iată o soluție naturală care te ajută să rezolvi problema dăunătorilor.
Gândacii sunt dăunători extrem de neplăcuți și nimeni nu vrea să-i vadă umblând pe tejghea sau pe gresie, sub mobilă. Pe lângă faptul că sunt dizgrațioși, insectele pot aduce cu bacterii cee provoacă alergii respiratorii, astm și chiar salmonela care se pot răspândi în bucătăria ta.
Înainte de a cumpăra un întreg arsenal de substanțe chimice din comerț pentru a scăpa de acești dăunători, mai întâi există câteva măsuri simple pe care le poți lua, pentru a preveni gândacilor la tine în gospodărie.
Scoaterea gunoiului în mod regulat, evitarea umezelii în zonele de depozitare, evitarea alimentelor expuse, spălarea frecventă a vaselor murdare sunt câteva dintre modalitățile în care eviți să îți apară insecte prin bucătărie.
De asemenea, nu uita să scapi de cutiile și ziarele vechi, să sigilezi crăpăturile din zid prin care pot trece insecte și să cureți aparatele în mod regulat. Poți scăpa de gândaci folosind bicarbonatul de sodiu.
Dacă nu vrei să cumperi soluții chimice din comerț sau de la farmacia veterinară, gospodinele au găsit rezolvarea pentru toate problemele tale. Scapă de dăunători folosind această soluție naturală, din ceapă și bicarbonat de sodiu.
Pentru început, toci mărunt ceapa. Amestecă bucățile de ceapă cu câteva linguri de bicarbonat de sodiu, pentru a forma o pastă.
Împrăștie acest amestec în locuri strategice unde ai văzut trecând gândaci sau unde crezi că s-ar putea aduna. După ce ștergi soluția, cârpele pe care le folosești trebuie aruncat ela gunoi, fără să fie refolosite ulterior.
Cum scapi, de fapt, de gândaci. Nu uita faptul că gândacii de bucătărie se înmulţesc şi se dezvoltă rapid, iar unul este mai mult decât suficient pentru ca, peste două zile, să te trezești cu o mică armată de dăunători la tine în cameră.
Chiar dacă primul instinct este acela de a lua mătura, gospodinele spun să eviți să faci, recomandat fiind să folosești aspiratorul, atunci când faci curățenie după gândaci. Astfel, casa ta va fi igienizată în mod corespunzător.