22 iun. 2023 | 14:05

Ce acte trebuie să prezinte șoferii la vamă. Mulți oameni uită toate documentele

Utile
Ce acte trebuie să prezinte șoferii la vamă. Mulți oameni uită toate documentele
Greșeala îți poate ruina vacanța!

Te pregătești să pleci în vacanță, într-un sejur în afara țării. Ai toate bagajele făcute, familia e gata de drum, și ajungi în vamă. E momentul în care vameșii români îți inspectează mașina, după care urmează procedura de verificare a documentelor, dar aici ai o problemă. Se pare că ai uitat anumite documente acasă, din graba de a pleca cât mai repede, și astfel sejurul tău se poate transforma într-un adevărat coșmar. Și ca să nu se mai întâmple asta, îți explicăm ce acte trebuie să prezinte șoferii la vamă.

Lucruri care îți pot strica o vacanță și cum să le eviți

Plecarea în vacanță este întotdeauna o experiență distractivă și interesantă. Cu toate acestea, câteva lucruri îți strică vacanța și o transformă într-un dezastru total. Fie din graba de a ajunge cât mai repede la destinație, sau din alte motive, se întâmplă uneori să apară anumite lucruri care care îți pot strica o vacanță, mai ales dacă iei decizia de a-ți face un sejur peste hotare.

Vezi și: Veste rea pentru şoferi. Se scumpeşte rovinieta, câţi bani vor da în plus conducătorii auto

Deși România este membră UE, iar la vamă nu mai ai nevoie de pașaport, dacă mergi în Bulgaria sau Grecia, de exemplu, cu toate astea ai nevoie de anumite documente, fie dacă mergi cu avionul, trenul, dar mai ales dacă decizi să pleci la drum cu mașina personală.

Și aici intervin aceste informații despre ce acte trebuie să prezinte șoferii la vamă. Din păcate, sunt mulți oameni care uită toate documentele, iar asta poate transforma o vacanță într-un adevărat coșmar.

Vezi și: Cum să eviți cozile de la vama dintre Bulgaria și Grecia. Cele mai scurte rute când pleci cu mașina în vacanță

Ce acte trebuie să prezinte șoferii la vamă

În cazul în care pleci la drum, pentru a putea ieși cu mașina din țară, fie că ești șofer amator, fie șofer profesionist, transportator de marfă, ai nevoie de toate documentele la tine. Așa se face că, odată ajuns la controlul de frontieră, va trebui să nu uiți acasă următoarele documente:

  • cartea de identitate/pașaport),
  • permisul de conducere valabil, corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus,
  • certificatul de înmatriculare al autovehiculului,
  • dovada inspecției tehnice periodice,
  • Cartea Verde, asociată poliței RCA valabile.

Toate aceste documente, conform Poliției de Frontieră, sunt obligatorii pentru orice categorie de șoferi care doresc să iasă din țară, indiferent de destinație, iar toate documentele trebuie să fie în original.

Vezi și: Anunț important pentru românii care călătoresc în Grecia și Bulgaria. Cât timp vei aștepta la vamă, de fapt

Greșeala îți poate ruina vacanța

Uitarea de a împacheta obiecte importante, cum ar fi pașaportul, cardul de credit,  este o greșeală de începător, dar este important de reținut. Deși poate părea o mică neglijență, se poate transforma rapid într-o mare problemă dacă vă treziți fără pașaport, documentele mașinii sau alte documente.

Vezi și: Cum au reușit doi italieni să ajungă în Craiova, în loc de Cracovia. Greșeala care le-a ruinat planurile de vacanță: „Când am realizat că suntem în România am avut un șoc!”

Greșeala îți poate ruina vacanța care poate fi evitată cu ușurință. Cel mai bun mod de a vă asigura că nu uitați nimic important este să creați o listă de bagaje înainte de a începe să împachetați. Această listă ar trebui să includă toate elementele esențiale, cum ar fi pașaportul, biletele, banii, cărțile de credit și medicamentele.

De asemenea, este o idee bună să împachetați orice alte obiecte importante, cum ar fi laptopul sau aparatul foto. Odată ce aveți lista de bagaje, acordați-vă puțin timp pentru a o verifica de două ori înainte de a pleca, pentru a vă asigura că nu ați uitat nimic.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Tunelul care va lega Europa de Africa. Când vei putea să călătorești cu trenul din Spania în Maroc
Click.ro
Noutăți despre starea lui Florin Piersic. Ce transmit medicii săi
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Doliu la Hollywood. A murit un personaj legendar
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
SCENA ARTISTICĂ este în doliu. A încetat din viață un nume cu adevărat de legendă
Capital.ro
Rugăciune către Sfântul Apostol Toma. Se citește în prima duminică de după Paște
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Noi taxe și impozite pentru români. Ce biruri pregătește Guvernul
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro