Ce acoperă, de fapt, ajutorul de înmormântare în România. Concluzia la care s-a ajuns

Ce acoperă, de fapt, ajutorul de înmormântare în România. Concluzia la care s-a ajuns
Ajutor de deces. Ce cheltuieli acoperă

Cei care trec printr-o durere uriașă în momentul în care pierd pe cineva drag pot să fie ajutați financiar în România. Ajutorul de înmormântare este acordat de instituțiile publice din țară și poate să acopere o mulțime de cheltuieli.

Ce trebuie să știe românii despre ajutorul de înmormântare oferit în țară

Ajutorul de înmormântare este acordat dacă persoana decedată a avut calitatea de pensionar sau de asigurat, sau dacă părinții persoanei care și-a încheiat socotelile lumești au aceste calități. Acesta are valoarea de 5.380 de lei și îi poate ajuta pe oamenii care au dificultăți din punct de vedere financiar.

Decesul este cel mai imprevizibil eveniment, iar acesta poate să vină mai devreme decât se așteaptă oamenii. Familia nu este pregătită financiar pentru o astfel de lovitură, așa că gestionarea unei asemenea situații devine destul de grea în momentele în care nu există bani pentru a plăti tot ce este necesar.

Ajutorul financiar se acordă după realizarea înmormântării, însă reprezintă un sprijin uriaș pentru familia îndoliată. Suma este destul de mare pentru a acoperi funeraliile defunctului, ținând cont de ce servicii funerare oferă firmele care activează în acest domeniu.

Ce cheltuieli acoperă ajutorul de înmormântare

Mai exact, o înmormântare se poate ridica la un preț care se încadrează între 4.000 și 6.000 de lei. Românii preferă să opteze pentru pachete de servicii funerare care acoperă tot ce este nevoie. Bineînțeles, există și anumite servicii premium, așa că totul depinde de ce își dorește familia îndoliată.

Ajutorul de înmormântare oferit de instituțiile publice acoperă numeroase cheltuieli, printre care achiziționarea sicriului cu toate accesoriile necesare, preluarea persoanei decedate din locul în care a survenit decesul și eliberarea actului care dovedește decesul, potrivit economica.net.

Ce servicii funerare pot să fie acoperite

De asemenea, el poate acoperi îmbălsămarea persoanei decedate, precum și eliberarea certificatului care atestă că omul care și-a încheiat socotelile lumești a fost îmbălsămat, toaletarea, manipularea persoanei decedate și transportarea ei la cimitir. Este acoperită și plata tarifului firmei de pompe funebre.

Mulți vor să scape de tot ceea ce implică organizarea unei înmormântări pentru a putea să plângă în liniște persoana decedată. Pachetele de servicii funerare sunt solicitate și rentabile din punct de vedere financiar, dar îi ajută și pe cei în doliați să scape de anumite probleme.

Românii preferă să îi aducă un omagiu persoanei decedate prin înmormântare, așa că aspectul financiar nu este cel mai important. Totuși, ajutorul de înmormântare îi poate ajuta pe cei care se luptă cu numeroase neajunsuri. Suma este destul de mare și poate să acopere foarte multe cheltuieli.