Ce a spus David Popovici la revenirea în România. Reacția sportivului când a văzut câți oameni l-au așteptat la Otopeni

Ce a spus David Popovici la revenirea în România. Reacția sportivului când a văzut câți oameni l-au așteptat la Otopeni
Ce a spus David Popovici la revenirea în România

David Popovici a ajuns în țară, după ce a fost încoronat dublu campion mondial la natație, la Budapesta. Înotătorul de numai 17 ani a fost copleșit de emoții, atunci când a realizat cât de multă lume l-a susținut, așteptându-l la aeroportul Henri Coandă din Capitală. Cum le-a mulțumit fanilor.

David Popovici a ajuns în România, după ce a câștigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta

David Popovici, dublu campion mondial la natație, a sosit acasă, în România, după ce avionul său a aterizat la orele 21:00 pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Robert Glință, sportivul român care a obținut locul 5 la proba de 50 de metri spate la Campionatele Mondiale de la Budapesta, i s-a alăturat.

David Popovici și Robert Glință au fost primiți în Salonul Oficial al Aeroportului, acolo unde au fost întâmpinați de zeci de reporteri și de ministrul Sportului, Eduard Novak.

„Sunt extrem de emoționat dar foarte fericit pentru această seară istorică. În care am așteptat un campion care ne-a făcut mândri și am simțit că suntem parte a acestei țări. Suntem uniți, suntem puternici.

David ne-a demonstrat faptul că sportul ne unește. Sportul este cel mai bun ambasador al nostru și ne face mândri că suntem români. De foarte mulți ani nu am trăit aceste clipe.

Vreau să îi mulțumesc lui David Popovici, care în câteva zile a reușit să ne motiveze și să arate lumii întregi cât de puternici putem să fim.

Astăzi suntem într-un moment istoric în care putem să sperăm că România poate să devină sportul pe care ni-l dorim. David Popovici a devenit o stea a României. Acesta este doar începutul”, a punctat ministrul Eduard Novak.

Mesajul lui David Popovici pentru românii care l-au susținut

Pentru a încununa eforturile și performanțele de neegalat ale sportivului, David Popovici a primit de la ministrul Eduard Novak un trofeu și un premiu bănos în valoare de 200.000 de euro.

David Popovici a fost copleșit de numărul mare de suporteri care au venit să-l salute și să-l felicite la aeroport. Emoționat, adolescentul de 17 ani le-a transmis mulțumiri tuturor celor care au crezut în visul său, precum și celor care l-au urmărit în cadrul celei mai importante competiții din lumea natației.

„Mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit. A fost superb și sunt chiar onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine. Vă mulțumesc.”, a completat David Popovici, vizibil emoționat și recunoscător.