Ce a putut spune Ilie Năstase despre Simona Halep după ce a scăzut în topul WTA: ”Nu este jucătoare”

Ce a putut spune Ilie Năstase despre Simona Halep după ce a scăzut în topul WTA: ”Nu este jucătoare”

Ultima săptămână a fost cu adevărat magică pentru Simona Halep, căsătorindu-se cu machedonul miliardar Toni Iuruc, ceremonie la care au participat numeroase personalități publice. Cu toate acestea, pe plan sportiv, tenismena nu are parte de cea mai bună perioadă. În urma accidentării suferite în luna aprilie 2021, dar și a eliminării acesteia de la turneul US Open în optimile de finală, sportiva româncă este clasată acum pe locul 14 WTA, ieșind pentru un moment din prim-planul tenisului – top 10.

Visul trio-ului României la tenis feminim, aproape de a deveni realitate

Sportiva, care va împlini 30 de ani într-o săptămână, nu putut participa la Jocurile Olimpie de la Tokyo 2020, ratând și turneele de la Wimbledon și Roland Garros. Chiar și în această situație, fanii români ai tenisului s-au putut bucura de victoriile Emmei Răducanu și de câștigarea turneului US Open 2021. Sportiva cu origini românești se alătură, astfel, Biancăi Andreescu, născută în Canada și devenită  câștigătoare a turneului US Open 2019. Halep rămâne în continuare cea mai bine clasată româncă, locul 14 WTA, urmată de Bianca Andreescu, locul 20 WTA și Emma Răducanu, locul 24 WTA, cele două din urmă reprezentând Canada și Marea Britanie.

Simona Halep a reușit performanța de fi în top 10 pentru 373 de săptămâni consecutive, ocupând pentru 64 de săptămâni cumulate clasarea pe primul loc mondial, între anii 2017 și 2019.

Unul din marii campioni ai României este alături de Halep

Fostul mare tenismen, Ilie Năstase, susține că valoarea unui sportiv nu este dată de locul acestuia într-un clasament de moment, declarându-se în repetate rânduri un susținător al celei mai bune tenismene românce. Mai mult de atât, de la un fost lider mondial la altul, Halep primește încurajări publice, Ilie Năstase dezvăluind, totodată, viitoarele turnee la care aceasta va participa.

„Nu mai contează acum pe ce loc este Simona Halep, dacă a fost odată pe locul 1. Aia contează. Că este acum pe loc cu 14, după mine, asta nu mai contează. Ea oricum nu este jucătoare de locul 14. Clasamentele nu spun întotdeauna adevărul. Simona Halep joacă de numărul 1, 2, 3, acolo.

Clasamentele nu mai contează. Ştiu că o să joace la Indian Wells şi la Cluj şi la Turneul Campioanelor, dacă se califică”, a susținut Ilie Năstase, într-un interviu acordat Centrului Național de Tenis.

„Datoria” neîmplinită a lui Ilie Năstase și răspunsul acestuia

Invitați la nunta la care oaspeții nu ar fi trebuit să ofere cadouri celor doi îndrăgostiți, lui Ion Țiriac și Ilie Năstase li s-a cerut un mic „favor”, acela de a oferi câte una din rachetele lor. Momentan, doar fosta mare jucătoare de tenis, Virginia Ruzici, a îndeplinit dorința lui Toni Iuruc.

„Soţul meu face o cameră, un fel de muzeu, cu toate trofeele mele, a fost dorinţa lui, nu a mea! Dorinţa mea a fost să facem această cameră la Constanţa, dar s-a schimbat planul şi este la Bucureşti. Toni a vrut o rachetă de-a domnului Ţiriac, una a domnului Năstase şi una de la doamna Ruzici. Până acum am primit doar de la doamna Ruzici, bărbaţii se lasă greu observ”, a afirmat Simona Halep la finalul evenimentului de lansare a proiectului Tennis Win, inițiat de Gică Popescu.

Ilie Năstase nu a ezitat și a venit cu un răspuns, pe același ton amical, în timp ce Ion Țiriac nu a putut participa la nunta celor doi.

„Simona nu a primit încă racheta de la mine pentru că nu am găsit. Trebuie să cumpăr şi eu de pe internet o rachetă de-ale mele. Chiar nu mai am rachete de-ale mele. Nu ştiu cât costă o rachetă, 30-40-50 de euro, nepotul meu ştie, el se ocupă”, a spus Ilie Năstase.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI