Ce a putut să-i spună Vladimir Putin unui bărbat care şi-a pierdut fiul în războiul din Ucraina

Ce a putut să-i spună Vladimir Putin unui bărbat care şi-a pierdut fiul în războiul din Ucraina
Vladimir Putin, față-n față cu părintele unui soldat ucis în războiul din Ucraina

Vladimir Putin s-a întâlnit cu tatăl unui soldat ucis în timpul războiului din Ucraina. Conform cifrelor, armata liderului de la Kremlin a pierdut peste 24.700 de militari. De asemenea, bilanțul mai arată că Rusia a pierdut și 196 de avioane, 155 elicoptere, peste 3.500 de diferite tipuri de blindate dar și 10 nave, 500 de drone și aproape 200 de sisteme multiple de lansare rachete. Ce s-a întâmplat când conducătorul a fost pus față în față cu un părinte care și-a pierdut fiul în timpul invaziei dirijate de președinte?

Vladimir Putin, față-n față cu cu un părinte care și-a pierdut fiul în războiul din Ucraina

Vladimir Putin s-a întâlnit cu tatăl unui soldat ucis în timpul invaziei Ucrainei. Președintele Rusiei a încercat să îi explice acestuia agresiunea țării sale împotriva vecinilor.

Vladimir Zhoga, comandantul batalionului Sparta, a fost ucis pe 5 martie, în timpul unei operațiuni militare în regiunea Volnovakha.

Jurnaliștii ruși au afirmat că scopul său era de a ”asigura ieșirea în siguranță a civililor, în special femei și copii” din zona bombardată. Bărbatului i s-a acordat post-mortem titlul de Erou al Rusiei, în conformitate cu decretul prezidențial din 6 mai.

,,Dacă ar fi existat cel puțin o șansă de a rezolva această problemă prin alte mijloace…”

După decesul lui Zhoga, tatăl său a condus batalionul. Putin s-a întâlnit cu părintele militarului, iar explicațiile sale din acel moment au fost dificil de înțeles. Liderul de la Kremlin a subliniat atunci că Rusia nu a avut altă opțiune.

„Dacă ar fi existat cel puțin o șansă de a rezolva această problemă prin alte mijloace, pașnice, cu siguranță am fi folosit această șansă. Dar nu ni s-a dat această oportunitate, pur și simplu nu”, a spus Putin la o întâlnire cu Artyom Zhoga.

Președintele a spus că trupele ruse ”luptă cu curaj, eroic și profesionist”, exprimându-și și încrederea cu privire la deznodământul agresiunii din Ucraina.

„Toate planurile sunt implementate. Rezultatul va fi atins – nu există nicio îndoială în acest sens”, a declarat liderul rus.

Artyom Zhoga l-a asigurat pe președinte că militarii vor continua toate eforturile pentru a ,,îndeplini misiunea’‘. ”Cu siguranță vom câștiga, vom face tot posibilul”, a promis el, scrie agenția de presă rusă de stat TASS.

Război Ucraina, ziua 76

Josep Borrell, Înalt reprezentant al UE, a transmis că Uniunea ar trebui să confiște rezervele valutare blocate ale Rusiei pentru a reconstrui țara. Ministrul rus de Externe a calificat drept furt această idee.

„Este, ca să spunem așa, un furt, pe care nici măcar nu încearcă să-l ascundă”, a spus el, marți, într-o conferință de presă, transmite agenția de presă de stat dim Rusia, TASS, considerată o portavoce a propagandei de la Kremlin.