Ce a primit o femeie din Alba Iulia într-un colet pe care a plătit 70 de lei. E înşelătoria momentului în România

Ce a primit o femeie din Alba Iulia într-un colet pe care a plătit 70 de lei. E înşelătoria momentului în România
Ce a primit o femeie din Alba Iulia într-un colet pe care a plătit 70 de lei

O nouă metodă de înșelătorie face tot mai multe victime în România. O femeie din Alba a căzut în plasa escrocilor, aceasta dezvăluind ce a primit într-un colet pe care a plătit 70 de lei.

„Metoda pachetul” face tot mai multe victime

Este aproape imposibil pentru autorități să țină pasul cu ritmul în care escrocii plănuiesc și pun în practică noi metode de înșelătorie. În ultima vreme, tot mai mulți români au fost păcăliți cu „metoda pachetul”.

Cei păgubiți își povestesc experiențele neplăcute în mediul online, pe diferite platforme de social media, sperând ca alții să învețe din greșelile lor și să nu cadă în capcană.

Oamenii se trezesc la ușă cu un „curier” care anunță că au de primit un colet pentru care trebuie să plătească o anumită sumă. De cele mai multe ori, valoarea pachetelor este destul de mică, sub o sută de lei, așa că mulți plătesc fără să stea pe gânduri.

Una dintre persoanele păcălite cu această nouă metodă de înșelătorie este o femeie din Alba. Aceasta a povestit că a primit acasă un colet pentru care a trebuit să plătească 69,90 de lei curierului.

Ce a găsit în colet

Știind că nu comandase nimic, femeia a crezut că pachetul era, de fapt, pentru fiul ei, așa că a achitat cei 70 de lei. La scurt timp avea să afle că, de fapt, copilul nu comandase nimic.

„Am crezut că l-a comandat băiatul nostru, care nu era cu noi, așa că l-am acceptat. Am plătit 69,90 de lei. După ce am vorbit cu el și am aflat că nu a comandat nimic”, a spus M.B. din Alba Iulia, potrivit Alba24.

După ce a deschis cutia, a găsit înăuntru o pereche de căști ce păreau a fi contrafăcute. Expeditorul era firma Daxton Mobil Invest SRL, firmă despre care a aflat, după o simplă căutare pe Google, că nu este de găsit pe internet.

Cazul ei nu este singular. „Metoda pachetul” extrem de bine gândită. Sumele cerute victimelor nu sunt mari, fiind vorba despre sume pe care mulți le au la îndemână și care sunt suficient de mici încât să îi descurajeze pe cei păcăliți să meargă să depună reclamație la Poliție.

Urmăriți Playtech.ro și pe