Ce a postat Delia aseară, după ce ieri spotul ei a fost interzis de CNA, la TV

Ce a postat Delia aseară, după ce ieri spotul ei a fost interzis de CNA, la TV
Ce a postat Delia dupa ce spotul ei a fost interzis la TV

Se știe că spotul publicitar la teste COVID în care apare Delia, a primit intredicția de a fi difuzat la TV, întrucât acea reclamă, în forma actuală ”aduce confuzie” și nu informează corect, au spus membrii CNA.

Ce a postat Delia aseară, după ce ieri spotul ei a fost interzis de CNA

După ce spotul ei a fost interzis la TV, aseară, Delia a postat un mesaj pe contul său de Facebook.

”Iti multumesc, mama…si multumesc, tata, pentru pian si flaut!! Pentru scoala de muzica! Pentru ca nu m-ati lasat sa pierd o secunda! Pentru ca am o baza construita cu ani de studiu..in spate. Pentru ca ati fost atenti la prima lacrimioara…care curgea “de la muzica” !”

De menționat este că CNA a analizat în cadrul ședinței din data de 12 ianuarie sesizată de către Ministerul Sănătății cu privire la mesajul ambiguu transmis de reclama cu Delia la centrul de testare OK Medical. Astfel că membrii CNA au votat în unanimitate ca acest spot să iasă de pe TV, întrucât nu respectă prevederile art.93 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual.

”Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale şi să nu utilizeze practice comerciale incorecte, înşelătoare sau agresive, aşa cum ele sunt definite de Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare”, se precizează în comunicatul de presă emis de CNA.

Ce au spus membrii CNA

De asemenea, Cristina Pocora, membră CNA, a criticat dur spotul.

”Spotul aduce confuzie în rândul celor care se uită și să stimuleze un comportament prin care nu se respectă prevederile în situatia asta. Mi se pare prost nimerit momentul pentru că suntem în plină campanie de vaccinare. Mesajul trebuie să fie clar.

Testarea e bună, dar nu înseamnă că aruncăm masca și bem din aceeași sticlă. Nu informează corect”, a declarat aceasta, potrivit paginademedia.ro.

Radu Herjeu a fost și el de aceeași părere despre spotul în care a apărut artista Delia Matache.

”Dacă cinci oameni se testează și rezultatul e negativ la toți cinci nu cred că e greșit să stea în aceeași încăpere fără mască sau să se pupe. Problema apare la incidența rezultatelor fals-negative. Mie mi se pare ușor cinic să iți vinzi testele promițând tinerilor că se pot săruta, din nou, la un concert.

Sunt și niște lucruri care ar trebui explicate de un medic, totuși. Informarea nu e completă în acest spot. Și testat negativ tot trebuie să respecți toate celelalte reguli ale pandemiei: masca și distanțarea”, a subliniat Radu Herjeu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI