Ce a pățit Viorel Cataramă în weekend la Mamaia. S-a întâmplat fix pe plaja lărgită

Ce a pățit Viorel Cataramă în weekend la Mamaia. S-a întâmplat fix pe plaja lărgită
Turismul de pe litoralul românesc la prețuri de afară

Din ce în ce mai mulți turșiti se plâng de noile condiții de pe litoralul românesc. Odată cu demararea proiectului de mărire al unor plaje, cum e și cea din Mamaia, au apărut și alte probleme. Cele existente, cum ar fi mizeria de pe plaje, prețurile, uneori foarte mari, determină românii să se reorienteze către alte destinații. Multe dintre aceste destinații, exotice, nu sunt cu mult mai scumpe decât un sejur la Mamaia. Dovada o face și Viorel Cataramă care a explicat de ce a ales să nu mai meargă pe litoralul românesc.

Turismul de pe litoralul românesc la prețuri de afară

Majoritatea românilor, mai ales când bugetul nu permite, aleg să-și petreacă concediile pe litoralul românesc. În anumite stațiuni, cum este Mamaia, de exemplu, dacă faci un calcul realizezi că banii pe care-i dai aici îi poți da și în alte zone din lume.

De multe ori un sejur de weekend pe litoralul românesc, la Mamaia, este mai scump decât în țara vecină, Bulgaria, și nu numai. Din păcate asta nu este tot. În comparație cu litoralul bulgăresc, la noi mizeria, aglomerația și serviciile care lasă de dorit sunt încă o cauză a detașării de concediul dorit în România.

Acum, după ce s-a demarat proiectul de mărire al plajelor, la Mamaia cel puțin problemele deja sunt mult prea evidente. Datorită lipsei de coerență, cele 50 de hectare de plajă nu au fost cadastrate. Asta înseamnă că autoritățile locale nu pot cesiona porțiuni din cele 50 de hectare noi de plajă, deci nu pot încasa bani.

Sezonul estival este în plină desfășurare și din ce în ce mai mulți români vor ajunge la mare, aglomerația devenind un vector. Odată cu aglomerația, inevitabil, se vor genera și mai multe gunoaie, multe dintre ele regăsindu-se chiar pe plaje.

Viorel Cataramă a renunțat la Mamaia

Prețurile unui sejur sunt cel mai important vector pentru ca un turist român, cu dare de mână, să meargă la Mamaia și să petreacă un weekend sau câteva zile. Printre afaceriștii care a mers frecvent la Mamaia este și celebrul Viorel Cataramă.

Numai că acesta a declarat recent că dacă își permite să plătească bani mulți pe litoralul românesc, de ce nu ar face-o pentru condiții și mai bune în altă parte. Așa se face că a renunțat la plaja din Mamaia și a ales să plece pe Coasta de Azur, alături de cei doi copii și soția sa, medicul Adina Alberts, motivația acestuia fiind următoarea:

„Toți cei care au posibilitatea să meargă la Mamaia au posibilitatea să meargă și pe Costa de Azur. Să nu credeți că aici prețurile sunt mai mari decât la noi. Când vorbim de plajă, vorbim de nisip. Îmi aduc aminte ce nisip era la Mamaia. În acest moment, plaja de la Mamaia este formată din coji de scoică. Nu poți să mergi pe nisip pentru că te tai. E ca și cum mergi pe sticlă pisată.

De aici derivă și alte consecințe. Murdărie. Toată lumea aruncă în acest spațiu al nimănui, sticle goale, resturi de mâncare. Un turist care plătește o suma consistentă, câteva sute de euro pe noapte, nu poate să beneficieze de niciuna din condițiile pe care le are în oricare altă plajă din lumea asta. Vorbim de o politică a statului român de descurajare a expoturilor și turismului. Începe să fie mult mai ieftin în străinătate decât în România.”, a spus afaceristul, duminică, la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI