16 apr. 2022 | 14:05

Ce a pățit un soldat rus care a refuzat să atace un sat din Ucraina. Halucinant ce i-a făcut comandantul său

News
Ce a pățit un soldat rus care a refuzat să atace un sat din Ucraina. Halucinant ce i-a făcut comandantul său
Ce a patit un soldat rus care a refuzat sa atace un sat din Ucraina

Soldatul rus Konstantin Alexeev a fost abandonat pe câmpul de luptă de către camarazii săi de război din Regimentul 503 al Armatei 58 motorizate, după ce a refuzat să atace localitatea Zaporojie. Militarul a fost luat prizonier de război de către soldații ucraineni. Ce a pățit.

Un soldat rus a fost atacat de propriul comandant, după ce a refuzat să atace un sat din Ucraina

Militarul rus Konstantin Alexeev a povestit, șocat, cum propriul său locotenent ar fi aruncat cu o grenadă în direcția sa, după ce soldatul a refuzat să atace localitatea Zaporojie. Grenada a explodat la 40 de metri de Alexeev.

Rusul a fost luat prizonier de război de către soldații ucraineni și transportat la Spitalul Militar din Zaporojie, unde a primit îngrijiri medicale imediate.

„Când am văzut cu ochii mei că artileria bombardează satele în care locuiesc oameni pașnici, familii și copiii acestora, am înțeles că ceea ce facem este greșit.

I-am spus locotenentului că nu voi respecta acest ordin. Pentru că acolo sunt civili. Mă voi preda. M-a întrebat: „Ești sigur?”. Am spus „da”.

Atunci a luat o grenadă și a aruncat-o spre mine. A explodat la 40 de centimetri depărtare. Am reușit să-mi acopăr fața cu mâna, atât îmi mai amintesc.”, a declarat Konstantin Alexeev pentru un celebru post ucrainean.

Câți ani de închisoare riscă soldații ruși care nu respectă ordinele armatei lui Putin

Konstantin Alexeev a mărturisit că, în Rusia, oficialii le-ar fi spus cetățenilor și militarilor faptul că există naziști în Ucraina care-i asupresc pe vorbitorii de limbă rusă care locuiesc în statul ucrainean. De asemenea, dezertorii riscă o pedeapsă de 15 ani în spatele gratiilor.

„Propaganda ne spunea că în Ucraina sunt mulți naziști care asupresc populația de limbă rusă. Conducerea de vârf ne-a spus că, dacă refuzăm să executăm misiuni de luptă, riscăm 15 ani de închisoare.”, a completat soldatul din Rusia.

Citește și Televiziunea din Rusia anunță că a început ‘Al treilea război mondial’. Ce s-ar fi întâmplat, de fapt

Ca urmare a lucrărilor coridoarelor umanitare din 15 aprilie, 2.494 de persoane au ajuns în Zaporojie din Mariupol și Berdyansk cu propriile vehicule.

Dintre aceștia, 363 de persoane erau din Mariupol și 2.131 de persoane locuitori ai orașelor din regiunea Zaporojie (Pologi, Vasylivka, Berdyansk și Melitopol), potrivit ministrului reintegrării teritoriilor ocupate temporar, Iryna Vereshchuk.

Pe 15 aprilie, stațiile de epurare a apelor uzate au fost avariate în orașul Vasylivka, regiunea Zaporojie, ca urmare a bombardamentelor efectuate de forțele de ocupație ruse. Acest lucru a fost anunțat de directorul general al întreprinderii municipale „Oblvodokanal” a consiliului regional Zaporozhye, Serghei Basansky.

Procuratura Regională Zaporojie a demarat urmărirea penală pentru încălcarea legilor și obiceiurilor războiului, mai exact bombardarea satului Magdalinivka, după cum a fost raportat în OIS al Procurorului General al Ucrainei.

Citește și Țara din Europa unde oamenii s-au strâns în sprijinul Rusiei. Au fost mii de oameni, scandări violente 

Parteneri
Ce semnificație au florile pe care Dana Budeanu le-a dus la înmormântarea fostei soacre
Redactia.ro
„Chec sofisticat”, o rețetă delicioasă pentru toată familia. Ingredientele care îi oferă un gust deosebit
Click.ro
Suspecții în cazul atentatului cu bombă din Arad au fost identificați după trei ani. Fiica milionarului ucis, principala suspectă
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Replica de milioane pe care Teo Trandafir i-a dat-o Danei Budeanu, după ce stilista a spus despre vedeta TV că 'se îmbracă pilaf'
Unica.ro
Vremea surprinde la final de octombrie. Schimbarea va fi totală
EVZ.ro
Mădălina Pamfile, noi declarații după ce a fost prinsă băută la volan și încătușată: „M-a deranjat mai mult inconștienta mea”. Ce urmează să se întâmple în cazul fostei asistente TV
Spynews
România a luat fața Ungariei. Este o răsturnare de situație. Datele nu mint
Capital.ro
Ce a comentat Mihai Bendeac despre rochia de mireasă, de 80 de euro, a lui Theo Rose: "Femeia asta...". Reacția lui a stârnit internauții
Avantaje
VEȘTI EXCELENTE! Românii primesc 2270 lei ÎN PLUS la pensie!
Mediaflux
Reacția Danei Badea după ce fostul ei a anunțat că se căsătorește! Acum, Alin a dezvăluit că iubita lui, Sibel, e însărcinată și urmează să mai aibă un copil
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
O creatură marină care arată îngrozitor a băgat spaima în localnici. Ce este vietatea care pare „de pe altă lume”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro