Ce a păţit un român care a trecut pe roşu cu maşina în Grecia. Nu e de glumă, avertismentul momentului

Ce a păţit un român care a trecut pe roşu cu maşina în Grecia. Nu e de glumă, avertismentul momentului
Ce a pățit un român după ce a trecut pe roșu în Grecia?

Un turist român a trecut pe roșu în timp ce se afla în Grecia în vacanță. Acesta a avut parte de o experiență neplăcută după ce a făcut o ilegalitate. Bărbatul susține că totul s-a întâmplat fără să vrea. Relatarea sa a ajuns pe un grup dedicat turiștilor care aleg destinații elene. ,,Astăzi, în jurul orei 17:00, am trecut pe culoarea roșie a semaforului fără să îmi dau seama. Poliția a apărut de nu știu unde în spatele meu și m-au oprit pe dreapta’, a susținut acesta. Majoritatea oamenilor care au auzit asta au rămas fără reacție. Cum l-a mustrat Poliția de acolo?

Ce a pățit un român în Grecia: a trecut pe roșu fără să își dea seama

Un turist român aflat în Grecia a avut parte de o experiență extrem de neplăcută. Acesta s-a dus acolo cu gândul să se relaxeze departe de casă. Din păcate, cel din urmă s-a ales cu o pățanie ca la carte. Relatarea sa a fost făcută pe un grup dedicat turiștilor care aleg astfel de destinații.

Mai exact, bărbatul a fost imediat taxat de oamenii legii. Poliția i-a luat permisul și l-au amendat pe român cu 700 de euro. ,,Pedeapsa” nu s-a termină aici! Românului i-au fost reținute plăcuțele de înmatriculare și talonul mașinii. Acesta i-a întrebat pe ceilalți internauți dacă este măcar legal ca plăcuțele să rămână la polițiști.

,,Astăzi, în jurul orei 17:00, am trecut pe culoarea roșie a semaforului fără să îmi dau seama. Poliția a apărut de nu știu unde în spatele mei și m-au oprit pe dreapta. Mi-au reținut permisul, m-au amendat cu suma maximă de 700 de euro și, pe lângă asta, mi-au fost reținute și plăcuțele de înmatriculare împreună cu talonul mașinii.

Aș vrea să știu dacă este legal să se rețină plăcuțele de înmatriculare din moment ce în legislația lor scrie că pentru aceasta abatere plăcuțele nu se rețin. Precizez că nu era niciun indicator cu STOP, ci doar semaforul. Se poate plăti amenda pe jumătate sau integral? Și după ce o voi plăti îmi recuperez tot ce mi s-a reținut pe loc?”, scrie turistul, pe grupul de discuții Forum Grecia.

,,Bine ți-a făcut!”

Unii au simțit să îl ajute cu o informație, timp în care alții l-au compătimit pentru ghinion. Desigur că a existat și o altă categorie de persoane ironice sau sarcastice.

,,Bine ți-a făcut! Doar pentru că ai condiționat semaforul de semnul ‘stop’ arată că ai luat permisul pe ouă și ești pericol public”, a scris Marius F.

,,Ați avut noroc! Plătiți amenda cât mai repede. Puteau să vă rețină și pe dumneavoastră. Acum câțiva ani am trecut pe galben la semafor și am primit amendă, reținut talon, permis și pașaport. Am plătit amenda a doua zi”, a adăugat Andreia C.