Ce a pățit Maradona cu o săptămână înainte de moarte. Detalii șocante din anchetă

Maradona a fost îngropat joi

Moartea lui Diego Maradona i-a îndurerat pe milioane de iubitori ai fotbalului. Cel mai mare fotbalist din istorie s-a stins din viață miercuri, la vârsta de 60 de ani. Autoritățile din Argentina au deschis o anchetă pentru a stabili dacă personalul medical se poate face vinovat de ucidere din culpă. Iar primele detalii oferite de anchetatori au uimit întreaga lume. Se pare că Maradona a căzut în casă şi s-a lovit la cap cu doar o săptămână înainte să moară. Nimeni nu l-a dus la spital pentru a face o tomografie, deşi el se recupera chiar după o operaţie la cap pentru îndepărtarea unui cheag subdural.

„El nu era în stare să decidă și trebuie să meargă cineva să-i facă o tomografie. I s-a întâmplat cam cu o săptămână înainte să moară”, a declarat Gisela Madrid, avocatul infirmeriei care l-a tratat pe Maradona.

Un fost medic al lui Maradona este convins că marele fotbalist ar fi fost încă în viaţă, dacă doctorii nu comiteau numeroase erori

Astfel, medicii acuzaţi încearcă să mute vina pe familia celui mai mare fotbalist din istorie. Pe de altă parte, fostul medic al lui „El Pibe d’Oro” a declarat recent că Maradona nu ar fi trebuit externat din spital după operaţie. Ancheta Poliţiei este în plină desfăşurare, iar duminică s-au făcut perchiziţii la locuinţa medicului personal al lui Maradona, Leopold Luque.

Este inexplicabil faptul că, timp de 12 ore, prietenul meu nu a avut nicio atenție sau control din partea personalului sanitar. A durat mai mult de jumătate de oră până la apariția unei Salvări, ceea ce este o idioțenie criminală. Aceste fapte nu pot fi trecute cu vederea și voi cere investigarea lor până când se va ajunge la o concluzie finală”, a postat Matias Morla, avocatul lui Maradona, pe rețelele de socializare.

„Un deces insolit, în sensul în care Diego nu a fost îngrijit cum trebuia. Era nevoie să rămână internat la spital. E inadmisibil ca un pacient în starea sa să se externeze după o săptămână, mai ales în urma acelei operații. Să-l trimiți acasă e o tâmpenie! În al doilea rând, Maradona trebuia să aibă lângă el un doctor capabil să îl asiste în caz de urgență. Lucru care evident nu s-a întâmplat!”, a declarat și fostul lui medic, Alfredo Cahe.

Palmaresul lui Diego Maradona

  • Campionatul Mondial cu Argentina (1986)
  • Cupa Spaniei cu Barcelona (1983)
  • Supercupa Spaniei cu Barcelona (1984)
  • Serie A cu Napoli (1987, 1990)
  • Cupa Italiei cu Napoli (1987)
  • Supercupa Italiei cu Napoli (1991)
  • Cupa UEFA cu Napoli (1987)
  • Campionatul Mondial U20 cu Argentina (1979)
  • Campionatul Argentinei cu Boca Juniors (1981)
  • Cel mai bun marcator din Serie A (1988, 15 goluri)

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI