Ce a pățit hoțul-cerșetor din parcarea unui magazin Kaufland România. Judecătorii au făcut anunțul

de: Ștefan R. Apostol
19 04. 2023

Cerșetorii sunt, din păcate, o constantă aproape peste tot. Dar de la cerșetor la hoț, uneori, este o distanță infimă, așa cum a demonstrat-o un cetățean din Sebeș care obișnuia să cerșească în fața unui magazin Kaufland din localitate, a cărui situație s-a complicat după ce judecătorii au făcut anunțul.

De la cerșetor la hoț în parcarea unui magazin Kaufland

Cerșetorii, indiferent de ce locație am vorbi, sunt una din constantele reaității în care trăim. O astfel de poveste s-a întâmplat într-o localitate din vestul țării, mai exact în Sebeș. Conform unei publicații locale, un bărbat, cerșetor de profesie, era mereu văzut cerșind în fața unu magazin Kaufland din localitate, numai că avea să devină hoț de portofele, conform publicației.

Evenimentul s-a petrecut anul trecut, la începutul anului, în parcarea magazinului, când o clientă însoțită de copii acesteia, a ieșit cu un cărucior plin de marfă și s-a îndreptat spre mașina aflată în parcarea de aici.

Forțată să aibă grijă de copii, femeia avea să-și uite pe cărucoor portofelul în care avea sume de bani, actele de identitate, permisul de conducere și actele mașinii. Este momentul în care cerșetorul, văzând că femeia a uitat de portofel, a luat decizia de a-și însuși obiectul, făcându-se nevăzut.

Vezi și: Noua metodă de furat pe litoralul românesc. Toți românii trebuie să afle ce fac hoții

Poliția a reușit să-l facă să recunoască

Camerele de luat vederi ar fi surprins momentul, iar femeia a depus și o reclamație la poliție. După sesizarea organelor de control, cerșetorul avea să fie prins și polițiștii aveau să-l facă să recunoască furtul, fiind dat ulterior pe mâna judecătorilor. Procesul intentat acestuia a durat mai bine de un an, iar zilele acestea s-a aflat și care a fost decizia acestora.

Judecătorii a dat o decizie de 6 luni de închisoare pentru hoțul-cerșetor

În martie a.c., magistrații de pe lângă Judecătoria Sebeș au dat și decizia în acest caz, fiind de 6 luni de închisoare cu suspendare, iar pe site-ul instituției avea să fie publicată recent și justificarea acestei decizii a magistraților din Sebeș.

Vezi și: Câţi bani câştigă un cerşetor de la colţul bisericii. Suma e uriaşă, avertismentul preoţilor

Sentința dată pentru hoțul-cerșetor nu este una definitivă, putând fi atacată la o instanță superioară. În justificarea magistraților se specifică și faptul că, în cele din urmă, bărbatul avea să recunoască furtul și existența sumelor de bani în casa acestuia.

„La insistențele organelor de poliție, inculpatul a recunoscut faptul că deține la domiciliul său suma de 1400 lei, sumă care i-a rămas în urma furtului”, se arată în motivarea instanței, conform alba24.ro.

Deși a scăpat doar cu 6 luni cu suspendare, bărbatul a intrat în atenția poliției, și ca urmare va fi pus și sub surpaveghere.