Ce a pățit Gigi Becali la inaugurarea noului stadion din Ghencea. Fanii Stelei au fost fără milă

Ce a pățit Gigi Becali la inaugurarea noului stadion din Ghencea. Fanii Stelei au fost fără milă
Ce a pățit Gigi Becali la inaugurarea noului stadion din Ghencea. Fanii Stelei au fost fără milă

Gigi Becali n-a fost uitat la inaugurarea noului stadion din Ghencea. CSA Steaua a organizat, miercuri, „tăierea de panglică” oficială a proaspetei arene a militarilor. 15.000 de spectatori au fost prezenți, fanii de la Peluza Sud remarcându-se printr-un adevărat spectacol făcut în tribune. Ei nu l-au uitat, însă, pe patronul de la FCSB.

Ce a pățit Gigi Becali la inaugurarea noului stadion din Ghencea

Gigi Becali n-a fost prezent la inaugurarea noului stadion din Ghencea. Miercuri, într-o atmosferă de sărbătoare, clubul militar a inaugurat recent construita arenă. Jumătate din cele 31.000 de locuri au fost ocupate de spectatori. Ceremonia a inclus și un moment de omagiere a „eroilor de la Sevila”. Marea Majoritate a acestora a fost prezentă, de la Anghel Iordănescu, la Helmut Duckadam, Ștefan Iovan, Ladislau Boloni, Victor Pițurcă, Gabi Balint și mulți alții. Într-un moment distinct, clubul a retras tricoul cu numărul 7 care a aparținut legendei echipei militare, Marius Lăcătuș.

Inaugurarea a prilejuit și desfășurarea meciului dintre CSA Steaua și sârbii de la OFK Belgrad. A fot, practic, o reeditare a partidei care inaugurase, în aprilie 1974, vechiul stadion Ghencea. Dacă acum 47 de ani scorul a fost egal, 2-2, acum steliștii s-au impus cu un categoric 6-0. Remus Chipirliu a devenit primul jucător care a înscris pe noul Ghencea, el punctând în minutul 50 și realizând dubla, două minute mai târziu. Chipirliu intră în „cartea de istorie” stelistă, alături de Tătaru II, cel care marcase primul gol pe vechea arenă, la partida din 1974.

Fanii Stelei au fost fără milă

Coregrafia fanilor steliști a fost impresionantă, tribunele „explodând” în culorile roș-albastre. Ultrasii reuniți în Peluza Sud nu l-au uitat, însă, pe Gigi Becali. Patronul FCSB a fost pomenit, la un moment dat, în scandările galeriei nerecomandate minorilor. Conform gsp.ro, prin minutul 80, la scorul de 4-0 pentru Steaua, ultrașii i-au „urat de bine” lui Becali. „Gigi Becali, m**e Gigi Becali!”, au strigat fanii preț de câteva minute la adresa celui care vrea să revină cu echipa sa pe noul stadion Steaua. Amănuntul a fost dezvăluit nu cu multă vreme în urmă de Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord, care a rămas fidelă grupării FCSB,

Nu mă interesează ce vor face cei de la CSA, că nu au drept de promovare și așa mai departe, dar Armata trebuie să scoată pe an un milion de euro din banii Statului ca să întrețină arena din Ghencea și nu știu dacă o să îi convină. Și noi vom juca pe acest stadion.

Gigi Becali deja a demarat procedurile pentru a juca în Ghencea după inagurarea arenei. În fața mea l-a sunat pe Valeriu Argăseală și l-a pus să facă toate formalitățile din partea echipei noastre ca să jucăm în Ghencea. Și sigur vom juca în Ghencea”, a dezvăluit, pentru ProSport, Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI