Ce a mărturisit un olandez după o vacanță în România. Mesajul lui e viral în toată presa

Ce a mărturisit un olandez după o vacanță în România. Mesajul lui e viral în toată presa
Ce a marturisit un olandez dupa o vacanta in Romania

Un turist olandez a făcut furori în mediul online după ce le-a povestit prietenilor săi cum și-a petrecut vacanța în România. Ce a spus străinul despre frumusețile țării noastre și cum s-a înțeles cu localnicii.

Un olandez s-a îndrăgostit de România

Frumusețile pitorești ale României au cucerit dintotdeauna turiștii, țara noastră fiind una dintre puținele din lume care se bucură de sezon turistic 12 luni din an, având și mare, și munte, și deltă.

Patrick, un tânăr olandez care a vizitat România recent, a povestit pe rețelele de socializare că a fost încântat de vacanța sa petrecută pe meleagurile românești. Bărbatul a vizitat Delta Dunării și malul Mării Negre, două dintre cele mai populare destinații turistice ale țării noastre.

„De la agenţie ne-au spus că nu are rost, dar am avut noroc că Mark cunoştea România, a mai fost fiindcă are o prietenă româncă şi ne-a spus că e o ţară deosebită. Noi am fost în august, am fost pe litoralul Mării Negre, dar şi în Delta Dunării.

Ce vezi în Delta Dunării nu ai să mai vezi nicăieri în Europa, cel puţin. Magnific e puţin spus. Dacă vă spune şi vouă cineva să nu vizitaţi România că nu e nimic de văzut şi de făcut acolo, să ştiţi că ăla e un tâmpit”, a povestit olandezul Patrik.

„Vrem să vedem Maramureșul și Moldova!”

Tânărul din Amsterdam a mărturisit că cei de la agenția de turism i-ar fi spus că nu are rost să viziteze România, însă Patrick a venit la recomandarea unui prieten care fusese anterior la Cluj, Brașov și București.

Olandezul și prietenii săi au rămas fascinați de peisajele parcă pictate ale României, precum și zonele montane ale Carpaților, pe care-i consideră mai frumoși decât munții Alpi.

„Clujul m-a impresionat şi mi-a amintit cumva de oraşele din Germania şi Austria. Braşovul, la fel. Bucureştiul e puţin diferit, mi s-a spus că i se zice micul Paris. Nu ştiu dacă seamănă cu Parisul, dar are un centru vechi foarte frumos şi nişte parcuri frumoase.

Cât despre oameni, mi-am uitat la un moment haina pe un scaun la restaurantul unde am mâncat, iar fata de acolo a fugit după noi zeci de metri să mi-o aducă. Aşa ceva n-ai să vezi în Olanda, în decurs de vreo 15 minute au oprit mai multe maşini, iar oamenii erau gata să ne ajute. Mi s-a părut foarte frumos din partea lor.

Şi am mai cunoscut români şi la Mamaia, Bucureşti şi la Cluj, unde am fost în nişte cluburi. Nu sunt cu nimic mai prejos decât cei din Amsterdam, ba poate au ceva în plus. Vrem clar să revedem şi cei mai frumoşi munţi pe care i-am văzut vreodată, dar şi să vedem Maramureşul şi Moldova, unde sunt tot felul de lucruri frumoase şi interesante de văzut.”, a povestit olandezul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI