Ce a găsit un vânător de comori în Bihor. A săpat și a făcut o descoperire incredibilă

Ce a găsit un vânător de comori în Bihor. A săpat și a făcut o descoperire incredibilă
Un vânător de comori din Bihor descoperă muniție din al Doilea Război Mondial

De-a lungul timpului, pe teritoriul României, s-au descoperit resturi din cele două războaie mondiale. De fiecare dată munițiile, grenadele sau bombele găsite au fost imediat preluate de autoritățile în drept. Este și cazul unui vânător de comori din Bihor care a făcut o astfel de descoperire.

Un vânător de comori din Bihor descoperă muniție din al Doilea Război Mondial

În România, ca în multe alte țări, există pasionații de comori, sau mai popular vânători de comori. Un vânător de comori din Bihor a făcut recent o descoperire care l-ar fi costat viața, dacă nu era atent.

Personajul nostru, în aventura sa de a descoperi comori, a ajuns într-o pădure din comuna Paleu. Înarmat cu un detector de metale vânătorul nostru a pornit în căutarea comorilor, numai că, spre ghinionul său a descoperit cu totul altceva, muniție din Cel De-al Doilea Război Mondial.

Conform autorităților, tânărul ar fi descoperit mai multe elemente de muniție datate din Cel de-al Doilea Război Mondial. Autoritățile spun că ar fi vorba de o grenadă ofensivă funcţională şi 40 de cartuşe.

Imediat după ce vânătorul a descoperit vestigiile ar fi sunat la 112, reprezentanții poliției bihorene deplasându-se de urgență la fața locului. Ulterior, autoritățile au dat și un comunicat de presă prin care se prezenta situația de fapt. Conform comunicatului descoperirea muniției ar fi fost făcută marți, 22 februarie.

”Cele 41 de muniţii au fost transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare prin explozie controlată. Reamintim persoanelor care descoperă muniţii neexplodate să nu le atingă.

Când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de urgenţă, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste.”, se arată în comunicatul ISU Crișana.

Cazuri similare de-a lungul anilor

Din fericire, sau din păcate, depinde cum privim lucrurile, astfel de cazuri au mai fost semnalate de-a lungul nilor. În majoitatea cazurilor nu au existat victime omenești, după descoperirea unor astfel de vestigii din Cel de-al Doilea Război Mondial.

Un alt caz, de această dată mult mai periculos, îl implica pe un cetățean român din Oradea, în a cărui locuință s-a găsit un adevărat arsenal din aceeași perioadă.

Cazul este recent, din ianuarie anul trecut și, conform ISU Crișana, în apartamentul orădeanului se găseau 483 de bombe aruncător, proiectile de diferite calibre, cartușe, grenade ofensive și defensive, toate provenite din Cel de-Al Doilea Război Mondial. Autoriățile au fost alertate prin numărul unic 112 de existența acestui adevărat arsenal, declarând la acel moment:

”În urma verificărilor au fost găsite foarte multe elemente de muniție care au fost ridicate de echipajele specializate și transportate în siguranță.

Atâta vreme cât aceste elemente de muniție erau depozitate într-un apartament și victima a acționat asupra lor, da, exista pericolul unor explozii.”, declara la acel moment Col. Sorin Cabâ, inspector șef ISU Crișana.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI